Astro

Tedenski horoskop: potrpežljivost je tista, ki bo na preizkušnji

Andreja Novak
29. 3. 2021, 08.08
Posodobljeno: 29. 3. 2021, 09.52
Deli članek:

Dinamične energije bodo omogočale dobre priprave na veliko noč. A skozi harmonijo in dobra čustva boste pridobili dovolj moči, da izpolnite načrte.

Profimedia
vesolje

Ne veselite pa se prehitro, v nedeljo boste na preizkušnji, da svoje dobre namene tudi potrdite v družinskem krogu. Zadnji krajec bo zaključeval, prehod Merkurja v znamenje ovna pa bo okrepil moč, tudi jezo v komunikaciji. Potrpežljivosti bo na preizkušnji.
Slovenski pregovor: Nobena pesem ni tako dolga, da se ne bi izpela.

Oven 21. 3.–20. 4.
Počutje: **
Preveč vsega boste imeli nad sabo, zato boste morda občutili preganjavico in iskali možnosti za pobeg oziroma odmik od vsega. Pazite, da nikomur ne obljubljate, česar ne morete izpeljati sami. Ne boste namreč mogli računati na pomoč drugih, če se niste o vsem prej dogovorili.
Ljubezen/odnosi: ***
Spremembe, ki si jih želite, bodo od vas zahtevale odločitve, zato ne čakajte do zadnjega. Pomembnih stvari ne skrivajte več pred drugimi, prav tako ne naredite nič na skrivaj oziroma brez vednosti tistih, ki so v to vpleteni. Usoda vas vabi, da uredite svoje odnose v harmoniji in prenehate določene bitke v sorodstvu.
Posel/denar: ***
Pazite, da ne presežete pooblastil, ki jih imate v službi. Ničesar ne delajte brez potrebnega sodelovanja, saj se lahko stvari hitro zapletejo in boste morali sami materialno odgovarjati za nastale zaplete.
Nasvet tedna:
Nikakor ne počnite ničesar brez predhodnih pogovorov z vsemi, ki so v tem povezani. S tem prevzemate večjo odgovornost, kot vam je dana, in potem je tudi na vas, da to uredite.

Bik 21. 4.–20. 5.
Počutje: ****
Samozavestni boste in povsod boste želeli pozornost ter prednost pred vsemi, kar boste zelo jasno nakazali. Odzivi ljudi vas bodo zabavali.
Ljubezen/odnosi: ***
Okoliščine vas bodo prisilile, da boste natančneje preverili odnose. Nikakor se ne boste mogli več do vseh obnašati enako, saj se bodo tisti, ki so dobri in odprti, odmaknili, in ostali vam bodo tisti, s katerimi se prepirate in ste ob tem slabe volje.
Posel/denar: **
Razmislite o svojem načinu sodelovanja tudi v poslu in se prilagodite komunikaciji, ki je smiselna. Ne mislite, da se morajo vsi prilagoditi vam, saj se potem raje odmaknejo, kar tudi vam otežuje poslovno uspešnost.
Nasvet tedna:
Zavedajte se, da vam drugi ne znajo brati misli, in po drugi strani, da otroci niso odrasli, zato ne zmorejo razumeti vaših sarkastičnih izjav, ne glede na to, komu so namenjene. Obudite svojo čustveno naravo in si dovolite pokazati tudi nežna in občutljiva čustva, saj ni nič narobe, če ste bolj človeški. Učinek bo velik in ljudje v vaši bližini se bodo lahko sprostili, tako poslovno kot doma.

Dvojčka 21. 5.–20. 6.
Počutje: ***
Malo boste zmedeni, saj se bo toliko dogajalo okoli vas, da ne boste dobro vedeli, kako se vsega lotiti. Okolica vas bo opozarjala in v vas sprožala strahove, ki jih boste morali sami predelati in opustiti.
Ljubezen/odnosi: ***
Čas je prišel, da se ne ozirate več na delovanje drugih, temveč se usmerite v svoje naloge in jih opravite z vso predanostjo. Ne čakajte na druge ali na njihovo potrditev, temveč si dovolite sproščeno narediti tiste zaključke v življenju, ki vas bodo spravili v dobro voljo in pomirili.
Posel/denar: **
Ne zaključujte, česar še niste zares končali, temveč se posvetite konkretnemu raziskovanju vsega, kar je treba narediti. Šele po tem, ko vam bo vse jasno, se boste lahko odločili, ali to stvar resnično želite končati ali ne.
Nasvet tedna:
Nujno je, da se naučite novega pogleda na stvari, da se ne boste na vse, kar se dogaja, odzivali s krivdo. Priložnosti se vam bodo odpirale, da začnete čisto novo, skorajda sanjsko življenje, če si boste le upali samostojno stopiti naprej.

Rak 21. 6.–22. 7.
Počutje: **
Razdvojeni boste in pripravljeni na vse mogoče spremembe, a hkrati ne boste znali ali zmogli opustiti strahov glede zdravja in službe. Težko boste ohranjali zbranost in to vam bo vzelo več časa pri vsem, kar boste počeli.
Ljubezen/odnosi: ***
Prijatelji vas bodo spodbujali v pravo smer, a namesto da bi jim prisluhnili, se boste z njimi prepirali in iskali razloge, zakaj nimajo prav. Ne iščite utehe v domačih, saj ne bodo mogli pomagati, ker jim ne boste prikazali celotne slike.
Posel/denar: **
Poslovno boste imeli priložnost pokazati svoje kvalitete in se dokazati ljudem, ki odločajo o vašem sodelovanju. A odzivali se boste s pretirano občutljivostjo in se odmikali od odgovornosti, zato boste ustvarili napačen vtis, da vas to ne zanima ali da ste preveč neodgovorni, da bi sprejeli večje zadolžitve.
Nasvet tedna:
Umirite čustva in se poskušajte trezneje odzivati na dogajanje, saj boste šele tako začeli napredovati na pravi način. Notranji mir je pri vas ključ za srečno življenje, zato zanj naredite čim več.

Lev 23. 7.–22. 8.
Počutje: ***
Dobro se boste počutili, a vas to ne bo uspavalo, saj se zavedate, da ste na začetku pomembne poti in da je treba samo nadaljevati, če želite status in življenje, ki si ju zaslužite.
Ljubezen/odnosi: ***
Ne nasedajte kritiki tistih, ki se čutijo zapostavljene in se želijo pogajati ter vas s čustveno manipulacijo usmerjati. Jasno vam je, kaj želite od življenja, in usoda vam na široko odpira vrata za napredek. Zato opustite tiste stvari ali odnose, ki vas vlečejo nazaj.
Posel/denar: ****
Ko boste delali vse potrebno za nove delovne cilje, službo in vse, s čimer načrtujete izboljšati svoje finančno stanje, se bodo urejali tudi odnosi. Opazili boste, kako se srce odziva in vas vleče v smer, ki vas sprosti, razveseli in vam daje upanja za prihodnost. Ideje bodo pristale na plodnih tleh in podprli jih bodo vsi za vas pomembni ljudje.
Nasvet tedna:
Nič takšnega se ne bo dogajalo, a za vas se bo vse spremenilo. Skozi drugačno perspektivo boste z lahkoto sprejeli nove možnosti življenja, ki vam bodo odpirale bolj svobodno doživljanje vsega.

Devica 23. 8.–22. 9.
Počutje: ****
Razmišljali boste o vseh priložnostih, ki ste jih v bližnji preteklosti zamudili, in počasi vas bo začela jeziti lastna neodločnost, pa tudi okolje, ki vas ne spodbuja v pravo smer. A jeza bo dobrodošla, saj vas bo ravno prav usmerila v odločitve in dejanja, s katerimi si boste odprli nova vrata v življenju.
Ljubezen/odnosi: ***
Odlično počutje vas bo sprostilo, kar se bo poznalo tudi v vseh odnosih. Doživeli boste naklonjenost tistih, za katere ste pričakovali kvečjemu obratno.
Posel/denar: ****
Karieri se dobro piše, možno je napredovanje ali prevzemanje določenih obveznosti za večje plačilo. Če imate svoj posel, boste morda dobili priložnost dobrega sodelovanja ali poslovnega partnerja, ki bo podprl vse to, kar si želite doseči.
Nasvet tedna:
Ne bojte se svoje odločnosti in jasne komunikacije, saj boste z njo hitreje dosegli tisto, kar ste želeli že v preteklosti. Ne odmikajte se od sprememb, ne prelagajte jih na kasnejši čas, takoj se odzovite na morebitne dobre priložnosti.

Tehtnica 23. 9.–23. 10.
Počutje: ***
Počasi vam postaja jasno, da so potrebne korenite spremembe, če želite uresničiti življenjske načrte. Zdaj je čas, da zaključite vse, kar vas utruja in tolerirate brez pravega smisla.
Ljubezen/odnosi: ***
Ne trudite se več osrečiti tistih, ki prav iščejo razloge za nesrečo, temveč poskrbite, da ne vplivajo na vaše počutje. Opustite nagibe, da bi jih osrečevali, saj se takoj zapletete v njihove težave.
Posel/denar: ***
Nič ni narobe, če se tam, kjer je mogoče, odzivate samo na zase dobre stvari in ostalo spreminjate, dokler ne dosežete notranje in zunanje harmonije. V poslu se ne trudite opraviti stvari namesto drugih ali jih pretirano poučevati, saj je to bolj njihova igra, prek katere potem drugi poskrbijo za to, kar bi morali narediti oni sami.
Nasvet tedna:
Sprijaznili ste se že, da čustev drugih ne morete spremeniti. Naj vas to vse bolj osvobaja in ustvarite si več prostega časa. Čim manj razmišljajte o stvareh, ki jih ne morete spremeniti, raje sanjarite o tem, kar lahko uredite, in se potem tega tudi lotite.

Škorpijon 24. 10.–22. 11.
Počutje: ****
Morda vas bo pretresel kakšen dogodek, ki se bo zgodil v bližini, vsekakor se boste začeli bolj zavedati dragocenosti življenja, zato boste uvedli korenite spremembe. Vračati se vam bo začel optimizem in sreča vam bo sledila, ko boste ubrali prave poteze. Zato se boste lažje lotevali vsega, kar je treba urediti, in dan bo bolj produktiven.
Ljubezen/odnosi: ****
Odnosi vam bodo veliko pomenili in končno boste lahko zaključili nekatera poglavja iz preteklosti ter tako pridobili več prostega časa za vam pomembne ljudi. Jasno pokažite svoje prioritete in ne zapravljajte časa za brezpredmetne pogovore.
Posel/denar: ***
Ne obljubljajte in se ne zagovarjajte, samo naredite, saj vaši bližnji pa tudi sodelavci ne morejo več čakati na nekoč obljubljeni čas ali denar.
Nasvet tedna:
Zaključite tiste projekte, ki do zdaj niso dosegli pravih rezultatov, in dajte priložnost življenju, da vam pokaže bolj smiselno pot. Čas je namreč, da začnete tudi malo uživati in sodelovati pri vsem tako, kot vam ustreza. Ne prevzemajte več odgovornosti za druge.

Strelec 23. 11.–21. 12.
Počutje: ***
Nemirni in previdni boste v vsem, kar boste počeli. Čutili boste, da je zadnji čas, da nekaj spremenite in naredite prave poteze. Pri tem boste želeli podporo drugih, a boste morali zares sami izvesti glavno akcijo.
Ljubezen/odnosi: ****
Morda se boste z nekom kreativno povezali in se bodo ob tem pojavila romantična čustva ter obilica strasti. Ne odmikajte se in ne skrivajte pred življenjem, saj vas vabi, da se mu pridružite. To dogajanje bo samo eden izmed pokazateljev, koliko življenjske strasti se skriva v vas.
Posel/denar: ***
Lahko, da se bo ljubezen ali strast pojavila na delovnem mestu ali v določeni družbi, kje ste to najmanj pričakovali. Skozi čustva boste bolj motivirani opraviti potrebne spremembe.
Nasvet tedna:
Ne čakajte več, samo naredite, kar želite, in začutili boste, kako vas bo začelo življenje podpirati; notranja moč se bo okrepila vsakič, ko boste naredili nekaj zase. V to sicer ne vpletajte drugih ljudi; lahko jih povabite, a ne računajte na pomoč. Poskrbite zase in za spreminjanje življenja po svojih načrtih.

Kozorog 22. 12.–20. 1.
Počutje: ****
Zmedeni boste od vsega dogajanja. Čutili boste, da je to odlično obdobje, a res ne boste natanko vedeli, kaj se dogaja, zato ne boste mogli več nadzirati vseh področij življenja. To bo sicer dobro, a boste morali najprej premagati notranji strah.
Ljubezen/odnosi: ****
Odnosi se bodo aktivirali in precej podpore boste dobili od tistih, od katerih ste to najmanj pričakovali. To vas bo presenetilo, a hkrati boste po stari navadi postali sumničavi. Ne odmikajte se, temveč sodelujte na nov način.
Posel/denar: ***
Opazili boste, kako zapravljate svoj čas in energijo za nepomembne stvari, zato si boste sestavili dober urnik ter se povsem posvetili prenovi življenja. Rezultati bodo hitri in dobri, še posebno ko boste zaključili tiste projekte, ki vam niso bili toliko pri srcu, kot ste verjeli na začetku.
Nasvet tedna:
Ne obžalujte ničesar, samo poglejte, kako je smiselno nadaljevati, in sprejmite pomoč, ki se vam bo ponudila skozi odnose, tudi od ljudi, ki jih boste naključno srečali.

Vodnar 21. 1.–18. 2.
Počutje: ***
Učili se boste prepuščanja življenju in sočasno urejanja pomembnih stvari. Ne bo vam lahko, saj bo treba opustiti določen način življenja, ki vam je pomenil varnost in ustaljenost.
Ljubezen/odnosi: ****
Ob sprostitvi boste ugotovili, da imate zdaj več različnih priložnosti za preboj v točno takšno življenje, kot si ga želite. Zato se usmerite k vsemu, kar vas veseli, vam daje navdih in omogoča sodelovanje, ter opustite vsako upiranje ali svetovanje osebam, ki nikakor ne poslušajo vaših nasvetov, le želijo vašo pozornost.
Posel/denar: ****
Usmerjajte se v delovne naloge in se ne ukvarjajte z odnosi. Tako boste gonilna sila v pravo smer in vsi vam bodo hvaležni. Finančno stanje bo stabilno, dokler se boste ukvarjali s tem, kako zaslužiti za svoje optimalne cilje.
Nasvet tedna:
Ne glede na to, v kakšnih odnosih ste z ljudmi, zdaj ni čas, da se osredotočate na njihovo prevzgojo ali njihove cilje, saj bo vaša glavna pomoč ravno v tem, da se naučijo odgovornosti in pravočasno izraziti, kaj želijo.

Ribi 19. 2.–20. 3.
Počutje: ***
Precej časa ste potrebovali, da ste se dobro prebudili iz zimskega spanja, zdaj pa ste na tem, da na novo zaživite.
Ljubezen/odnosi: **
Zdelo se vam bo, da vas domači bremenijo, a hkrati boste občutili krivdo, da ste premalo z njimi. Umirite se, poglejte na svoje odnose z drugačnimi očmi in ugotovili boste, da je vse v najlepšem redu.
Posel/denar: ****
Ob pogovorih s sodelavci in bližnjimi ste se poglobili vase in dojeli, kje so vaši talenti, in svoj življenjski slog zdaj prilagodite temu. Morda boste šli na potovanje ali se lotili daljšega izobraževanja, a pomembno je, da točno veste, kaj počnete in zakaj. Kariera bo namreč napredovala, ko ne boste več počeli stvari samo zaradi drugih ali zaradi občutka, da je tako pač treba.
Nasvet tedna:
Ne dovolite, da vas okolica moti, ustvarite boljši sistem sledenja svojim ciljem in delovnim nalogam. To vam bo povrnilo samozavest in občutek, da lahko zaživite svoje sanje korak za korakom.