Stabilno

Tande je v fazi zbujanja

C.E./STA
28. 3. 2021, 14.45
Posodobljeno: 28. 3. 2021, 21.32
Deli članek:

Norveški skakalec Daniel Andre Tande je še vedno v kirurški intenzivni enoti UKC Ljubljana.

Reuters
Norvežan Daniel Andre Tande je padel v poskusni seriji v četrtek.

Tande je grdo padel v četrtkovi poskusni seriji na planiški velikanki. Po padcu so ga v roku ene ure prepeljali v ljubljanski klinični center. Še vedno je v kirurški intenzivni enoti UKC Ljubljana. "Njegovo stanje je stabilno in je v fazi zbujanja," je pojasnila anesteziologinja Špela Štupnik Pirtovšek, članica zdravniške ekipe v Planici.

Norveški reprezentančni zdravnik Guri Ranum Ekas je sporočil, da se je Daniel odzval, da se je premaknil in reagiral na pogovor. Še vedno pa je v začetni fazi prebujanja.

Štupnik Pirtovškova je povedala še, da so v Planici na finalu opravili tudi 3300 testov za novi koronavirus.

"Pet posameznikov je bilo pozitivnih. Vse smo pravočasno umaknili s prizorišča in širjenja virusa znotraj planiškega mehurčka nismo zaznali. Preprečili smo okužbe in tekmovanje je potekalo v varnem okolju. Že v načrtovanju smo dobro domislili vse in delo zdravniške ekipe je teklo nemoteno in dobro, ekipa pa je bila tudi ločena od ostalih. Obremenitev zdravstvenega osebja, glede na to, da ni bilo gledalcev, pa je bila manjša kot običajno," je na prizorišču sezone še dodala Štupnik Pirtovškova.