Za zaustavljanje tretjega vala

Janša pisal Pahorju, vlada prisiljena sprejeti ukrepe. Čas za popolno velikonočno zaprtje države?

C.E.
25. 3. 2021, 13.14
Posodobljeno: 25. 3. 2021, 13.32
Deli članek:

Številke pozitivnih primerov naraščajo, v ospredje se je že prebila britanska različica koronavirusa, v bolnišnicah je zasedenih več postelj s covidnimi bolniki. Premier Janez Janša zato predlaga čimprejšnji sestanek.

Bobo
Janša je Pahorju obenem še predlagal, da bi se srečanje izvedlo javno, saj bi se tako lahko vsi seznanili s predlogi in dilemami, s katerimi se moramo soočiti.

Janša je danes na predsednika republike Boruta Pahorja naslovil dopis, v katerem predlaga, da se srečanje z vsemi predsedniki parlamentarnih strank in vodij poslanskih skupin, z ministrstvom za zdravje in posvetovalno skupino opravi čimprej.

Ministrstvo za zdravje je namreč na osnovi stališča posvetovalne skupine oblikovalo dodatne predloge za zaustavljanje tretjega vala epidemije koronavirusa, ki je zajel večji del Evrope in z njo tudi Slovenijo. Spletni portal Siol je prvi poročal, da bi lahko strokovna skupina vladi predlagala, da bi od 1. do 12. aprila povsem zaprli državo.

Janša nadaljuje, da bo vlada zaradi hitrega naraščanje okužb in obolelih s covid-19 prisiljena obravnavati in sprejeti ukrepe najkasneje do konca tega tedna. Zato Pahorja naproša, da čimprej skliče nadaljevalno srečanje, na katerem bo ministrstvo za zdravje ob prisotnosti posvetovalne skupine predsednikom parlamentarnih strank in vodij poslanskih skupin predstavilo svoje predloge prej, preden bodo obravnavani na seji vlade.

Janša predlaga, da bi to srečanje potekalo v petek zvečer, ali pa v soboto oziroma nedeljo, pri čemer je v svojem dopisu poudaril, da mora vlada o predlogih oziroma ukrepih za zaustavljanje tretjega vala epidemije odločiti najkasneje v nedeljo zvečer.