Celovečerni igrani film Sanremo scenarista in režiserja Miroslava Mandića se je uvrstil v glavni tekmovalni program 47. mednarodnega filmskega festivala v Seattlu, ki bo potekal od 8. do 18. aprila. Prav tako se je uvrstil v tekmovalni program filmov iz srednje in vzhodne Evrope v Clevelandu – festival se bo odvil od 7. do 20. aprila.

Za glavni tekmovalni program festivala v Seattlu so izbrali samo sedem filmov iz celega sveta, na festival v Clevelandu pa se je v tekmovalni program uvrstilo osmih filmov iz srednje in vzhodne Evrope.

Mandić je ob tem uspehu povedal: »Zelo me veseli, da bo Sanremo v ZDA premierno prikazan v glavnem tekmovalnem programu uveljavljenega filmskega festivala v Seattlu, ne glede na to, da bo festival potekal samo na daljavo. Fizično prisotnost gledalcev bo tako nadomestilo istočasno predvajanje filma na dveh ameriških festivalih, saj bo Sanremo na ogled tudi v Clevelandu.«

Film govori o Brunu (Sandi Pavlin) in Duši (Silva Čušin), ki živita v domu starejših občanov, občasno se srečujeta, skupaj preživljata čas, a vedno sproti pozabljata, da se poznata. Kljub temu sta vesela vsakega novega srečanja. V filmu igrajo še Mojca Funkl, Boris Cavazza, Lara Komar, Barbara Cerar, Barbara Vidovič, Safet Mujčić, Vladimir Jurc, Doroteja Nadrah in Jurij Drevenšek.

Napovednik za film: