Kultura

Slovenski film bo tekmoval na festivalih v Seattlu in Clevelandu

M. V.
25. 3. 2021, 11.25
Posodobljeno: 25. 3. 2021, 11.28
Deli članek:

Celovečerni igrani film Sanremo režiserja Miroslava Mandića med izbranci, ki se bodo potegovali za nagrade.

Silvia Zeitlinger
Prizor iz filma Sanremo

Celovečerni igrani film Sanremo scenarista in režiserja Miroslava Mandića se je uvrstil v glavni tekmovalni program 47. mednarodnega filmskega festivala v Seattlu, ki bo potekal od 8. do 18. aprila. Prav tako se je uvrstil v tekmovalni program filmov iz srednje in vzhodne Evrope v Clevelandu – festival se bo odvil od 7. do 20. aprila.

Za glavni tekmovalni program festivala v Seattlu so izbrali samo sedem filmov iz celega sveta, na festival v Clevelandu pa se je v tekmovalni program uvrstilo osmih filmov iz srednje in vzhodne Evrope.

Mandić je ob tem uspehu povedal: »Zelo me veseli, da bo Sanremo v ZDA premierno prikazan v glavnem tekmovalnem programu uveljavljenega filmskega festivala v Seattlu, ne glede na to, da bo festival potekal samo na daljavo. Fizično prisotnost gledalcev bo tako nadomestilo istočasno predvajanje filma na dveh ameriških festivalih, saj bo Sanremo na ogled tudi v Clevelandu.«

Film govori o Brunu (Sandi Pavlin) in Duši (Silva Čušin), ki živita v domu starejših občanov, občasno se srečujeta, skupaj preživljata čas, a vedno sproti pozabljata, da se poznata. Kljub temu sta vesela vsakega novega srečanja. V filmu igrajo še Mojca Funkl, Boris Cavazza, Lara Komar, Barbara Cerar, Barbara Vidovič, Safet Mujčić, Vladimir Jurc, Doroteja Nadrah in Jurij Drevenšek.

Napovednik za film: