Neželeni učinki po cepljenju z AstraZeneco

Učitelji poročajo o močnih reakcijah po cepljenju! Na velenjski šoli zato pouk odpade

C.E.
11. 3. 2021, 21.42
Posodobljeno: 11. 3. 2021, 22.07
Deli članek:

V tem tednu so s cepivom AstraZeneca začeli cepiti v vzgoji in izobraževanju.

Aleš Cipot
Fotografija je simbolična

Doslej ni bilo informacij o zapletih, za nevšečnost pa je poskrbelo obvestilo ravnatelja Osnovne šole Mihe Pintarja v Velenju. Danes je ravnatelj sporočil, da odpade »celoten pedagoški proces na šoli«. So učitelji pozitivni na koronavirus, so zboleli za covidno boleznijo? Ne, tarnajo zaradi neželenih učinkih po cepljenju.

Včeraj je bilo namreč cepljenih dve tretjini učiteljev, je zapisal ravnatelj Sebastjan Kukovec in dodal, da »iz minuto v minuto cepljeni učitelji javljajo o močnih reakcijah na cepivo«. Ker je ravnatelj prišel do ocene, da v petek odsotnih kar 26 učiteljev, je sklenil, da »odpovedati celoten pedagoški proces na šoli, saj saj nimamo zagotovljenih zadostnih kadrovskih zmožnosti za izpeljavo pouka.«

Če strnemo, pouk jutri odpade, v šoli pa bodo zagotovili nujno varstvo za učence od 1. do 3. razreda, in sicer od 6. do 13. ure. Prav tako so morali odpovedati aktivnosti v okviru podaljšanega bivanja po 13. uri, zaradi česar na šoli starše prosijo, naj otroke poberejo do 13.30.