Brezplačno

V teh mestih se je začelo hitro testiranje

G.G./STA
22. 12. 2020, 07.19
Posodobljeno: 22. 12. 2020, 09.51
Deli članek:

Danes se je začelo tako imenovano promocijsko testiranje s hitrimi testi na okužbo s koronavirusom.

Bobo
Vrsta na Kongresnem trgu v Ljubljani.

Množično testiranje, ki bi se po prvih napovedih moralo začeti v ponedeljek v Ljubljani, se je začelo v skoraj vseh mestnih občinah (Ljubljana, Celje, Maribor, Novo mesto, Nova Gorica, Murska Sobota, Koper, Velenje in Ptuj) ter v Lenartu in Sevnici, ki sta z okužbami bolj obremenjeni območji.

Testiranje je za prebivalce brezplačno. Na testiranje se zaenkrat ni treba naročiti, a je možno, da bodo ob večjem zanimanju režim spremenili. Rezultat testa bo znan v približno 15 minutah in bo poslan v nacionalni register bolnikov, prek Nacionalnega inštituta za javno zdravje pa bo posameznik dobil izvid in navodilo, kako ravnati naprej.

Twitter
Nekaj minut po začetku testiranja na Kongresnem trgu v Ljubljani.

V Ljubljani poteka testiranje na Kongresnem trgu, kjer so v ponedeljek že postavili mobilno enoto za testiranje. Začne se ob 8. uri,  testirali pa bodo od torka do četrtka od 8. do 17. ure.

Testiranje bo v Celju potekalo v hali A na Celjskem sejmišču, in sicer danes od 10. do 17. ure, v sredo od 9. do 17. ure in v četrtek 9. do 15. ure.

Iz Mestne občine Novo mesto so sporočili, da bodo testirali v avli Kulturnega centra Janeza Trdine. Danes bo omogočeno med 12. in 17. uro, v sredo med 9. in 17. uro, v četrtek pa med 9. in 15. uro.

Iz sevniškega zdravstvenega doma so sporočili, da bodo testirali danes od 12. do 15. ure in v sredo od 11. do 15. ure.

Množično testiranje pa se bo v Slovenj Gradcu začelo v soboto, so zapisali na spletni strani občine. Potekalo bo ves dan v skladu z zmogljivostmi mobilne ekipe. Načrtovana lokacija je pred športno dvorano Slovenj Gradec.

Testiranje se bo v Kranju izvajalo prihodnji teden na Slovenskem trgu, in sicer od ponedeljka, 28. decembra, do četrtka, 31. decembra