top flop tedna

Zakopan med makaroni je kradel pršut

S.S.
21. 12. 2020, 21.25
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

10 Kranjski policisti so v trgovini obravnavali moškega, ki ni upošteval pozivov varnostnika k uporabi zaščitne maske. Ker je ostro zavrnil tudi novo masko, ki sta mu jo ponudila policista, so ga oglobili.

9 Iz bolnišnice v Šempetru so novogoriški policisti prejeli obvestilo, da se pri njih zdravi 73-letna ženska, ki jo je med sprehodom pri Komnu napadel večji pes, nanjo zarenčal in jo ugriznil v komolec. Policija išče lastnika.

8 Izolski policisti so ponoči prejeli obvestilo, da je na sredi ceste ustavljen avto, ki ovira promet. Vozilo je imelo prižgane luči, v njem in v okolici pa ni bilo žive duše. Naposled so policisti voznika le izsledili in 47-letniku izdali plačilni nalog zaradi parkiranja sredi ceste ter kršitve vladnih odlokov.

7 V Gazicah v občini Cerklje ob Krki je neznani storilec vlomil v počitniško hišico. Lastnik pogreša televizijski sprejemnik in jedilni pribor. Škode je za 800 evrov.

6 Na štajerski avtocesti so policisti ustavljali španskega voznika, a jih ni upošteval in je s pospešeno hitrostjo nadaljeval pot. Pri tem se mu je izpraznila pnevmatika in je zadnjih pet kilometrov bega vozil zgolj po platišču zadnjega desnega kolesa. Skupno so mu izrekli globo v višini 2424 evrov, kršitelj pa je »polovičko« poravnal na licu mesta.

5 Soboški policisti so zaradi suma kršitve zakona o nalezljivih boleznih poskušali preveriti identiteto občana. Ta jih najprej ni upošteval, nato pa je policista celo udaril, zato so uporabili prisilna sredstva. V nahrbtniku moškega so potem našli še pištolo in 62 nabojev. Osumljeni sicer ima orožno listino za posest orožja, ne pa tudi dovoljenja za prenašanje orožja, zato so mu ga zasegli. Za napad na policista mu sledi ovadba.

4 V središču Ljubljane je neznani storilec vlomil v stanovanje, ukradel pa bajonet in nakit. Škode je za 5000 evrov.

3 Pri Kortah je nekdo pridelovalcu ukradel 100 litrov oljčnega olja.

2 Na Otočcu so policisti pri 27-letniku našli harmoniko, ki jo je mladenič prejšnji teden ukradel iz parkiranega avtomobila. Ker osumljeni ni upošteval ukazov policije, so zoper njega uporabili prisilna sredstva. Za upiranje policiji bo oglobljen, za krajo pa kazensko ovaden.

1 S prsti v marmeladi so v trgovini v Kozini zasačili 55-letnega Hrvata, ki je kradel prehrambne artikle. Možakar je sicer imel svoj preverjen sistem, ki naj bi ga večkrat izkoristil. Na dno nakupovalnega vozička je položil dva cela pršuta, zatem pa naložil vrečke testenin. Ko je prišel do blagajne, je položil na tekoči trak en paket testenin in trgovki povedal, koliko paketov je še v vozičku. Plačal je tako samo testenine. Policija vse okoliščine še preverja.