"odlaganje neodložljivega"

Šarec: V LMŠ bomo podprli Karla Erjavca za mandatarja, ko bo vložena nezaupnica

A.S.
15. 12. 2020, 09.46
Posodobljeno: 15. 12. 2020, 10.18
Deli članek:

Prvak LMŠ Marjan Šarec je potrdil, da bodo v LMŠ podprli Erjavca za mandatarja, ko bo vložena nezaupnica.

Bobo
Predsednik LMŠ Marjan Šarec in predsednik DeSUS Karl Erjavec

Pred dnevi so v strankah LMŠ, SD, SAB in Levica, ki so vključene v Koalicijo ustavnega loka, potrdili, da so predsednika stranke DeSUS Karla Erjavca pripravljeni podpreti za mandatarja, če mu uspe zbrati 46 poslanskih glasov. Konstruktivno nezaupnico predsedniku vlade Janezu Janši pa bi po enem od scenarijev lahko vložili tudi v primeru, da teh glasov ne bodo imeli vnaprej zagotovljenih. Predsednica SD Tanja Fajon je sicer pred dnevi dejala, da skupnega dogovora še ni, da pa je ta možnost "na mizi".  

Danes pa se je na družbenem omrežju oglasil prvak stranke LMŠ Marjan Šarec in potrdil, da bodo v LMŠ podprli Erjavca za mandatarja, ko bo vložena nezaupnica. Zapisal je: "Glede na vse špekulacije zadnjih dni, na tem mestu jasno in nedvoumno. Ta vlada je popolnoma skrenila v vseh pogledih. Kot največja opozicijska stranka bomo v  LMŠ podprli Karla Erjavca za mandatarja, ko bo vložena nezaupnica. Vse drugo je samo odlaganje neodložljivega".

Spomnimo:

Za uspeh nezaupnice imajo stranke KUL vsaj sedem glasov premalo, zato v novo vlado vabijo SMC in DeSUS. Vodja poslancev SMC Janja Sluga je v petek dejala, da je podpora dela SMC mandatarski kandidaturi Erjavca trenutno račun brez krčmarja, tudi poslanci DeSUS pa so pri Erjavčevemu predlogu za izstop iz vlade stopili na zavoro. Vodja poslancev DeSUS-a Franc Jurša je v četrtek sporočil, da vsaj za zdaj ostajajo v koaliciji, poslanec Robert Polnar pa je bil po petkovem srečanju poslancev z vodstvom stranke oster do Erjavca. Kot je pojasnil, imajo štirje poslanci DeSUS pripravljene izjave za izstop iz poslanske skupine, je poročala Slovenska tiskovna agencija.