Pretvarjal se je za zdravnika

Z endoskopom jih je pregledoval lažni ginekolog z lepljivimi prsti

R.T.
15. 12. 2020, 09.36
Posodobljeno: 15. 12. 2020, 09.37
Deli članek:

V Avstriji so stopili na kremplje lažnemu ginekologu in kirurgu, ki je na žrtve prežal prek spleta, temu pa so sledila osebna srečanja.

LPD NÖ
Avstrijska policija išče morebitne žrtve tega lažnega zdravnika.

Avstrijska policija je aretirala 37-letnega moškega iz Dunajskega Novega mesta (Wiener Neustadt), ki je pod pretvezo, da je zdravnik, oropal dve ženski in počel tudi druge nečednosti. 37-letnik se je na spletnih platformah izdajal za kirurga in ginekologa, tako je tudi prišel v stik s svojimi potencialnimi žrtvami. Policija, ki mu je na sled prišla po prijavi žrtve, je doslej identificirala dve izmed njih, a domnevajo, da bi jih lahko bilo še več. Lažnega zdravnika so že aretirali, preiskovalni sodnik pa ga je poslal v pripor. 

Da je 37-letni Avstrijec v resnici električar ter da se je med njim in 37-letnico spletlo tudi ljubezensko razmerje, zaradi česar mu je tudi zaupala, pa poroča avstrijski časnik Heute.

Malopridneža je 19. novembra policiji prijavila 37-letna Dunajčanka, ki je trdila, da jo je ginekolog uspaval in oropal. Preiskovalci so hitro ugotovili, da gre za lažnega zdravnika, ki se je potencialnim »strankam« na spletu predstavljal kot Dr. Prokop ali pa Dr. Senner, poroča avstrijski Kronenzeitung. Ko je pridobil njihovo zaupanje, so sledila osebna srečanja. S 37-letnico in še eno 31-letno žensko je tako komuniciral vse od avgusta, nato sta se z njim dogovorili za srečanja z »zdravljenjem oziroma pregledom.« Hlinil je strokovnjaka in vihtel razne medicinske pripomočke, vključno z endoskopsko kamero, s katero jima je pregledoval spolovila. Poskušal naj bi tudi s katetrom, pri čemer se je za ginekologa priučil s pomočjo videoposnetkov na YouTubu. Dunajčanki je nato na enem od srečanj podtaknil uspavalne tablete, pri čemer je napoju primešal tudi izvleček muškatnega oreščka. Takrat ji je tudi ukradel več kot 10.000 evrov, kar je opazila šele ob prihodu domov. Policija je lažnega zdravnika aretirala že na dan prijave, na njegovem domu pa so našli tudi ukraden denar. Dejanje je že priznal, policija pa trenutno išče še morebitne druge žrtve.