Rusija

VIDEO: Požar zajel dom za starejše, umrlo 11 ljudi

B.K./STA
15. 12. 2020, 08.49
Posodobljeno: 15. 12. 2020, 08.51
Deli članek:

V požaru v domu starejših v avtonomni republiki Baškiriji v osrednji Rusiji je danes umrlo najmanj 11 ljudi, so sporočili preiskovalci. Požar jim je uspelo po nekaj urah pogasit.

Ministrstvo za izredne razmere
Požar v domu je terjal 11 žrtev.

Požar v domu je izbruhnil v zgodnjih jutranjih urah. Ko so na kraj prispeli gasilci, so pretežno leseno stavbo že popolnoma požrli zublji. Po treh urah so gasilci požar spravili pod kontrolo, a so kmalu za tem v stavbi našli 11 zoglenelih trupel. Štirim osebam, sestri in trem oskrbovancem, je pred ognjem uspelo pobegniti iz stavbe.

"Odprla sem vrata na teraso, vse je že gorelo. Vdihnila sem veliko dima. Začela sem buditi ljudi. Ne vem, kako mi je uspelo, a nekako sem tri ostarele uspela potisniti skozi okno," je tragedijo opisala negovalka v domu.

Ruske oblasti so uvedle preiskavo požara. Sumijo, da je vzrok požara malomarnost, poroča ruska tiskovna agencija Tass.

Dom starejših je bila enonadstropna stavba z manjšim podstrešjem. V času požara je bilo v stavbi 15 ljudi. Preiskovalci so sporočili, da je bil dom prijavljen kot neprofitna organizacija, ki je pomagala starejšim. Lokalni predstavniki so pojasnili, da organizacija ni imela urejene dokumentacije za ponujanje prenočišča starejšim.