v soboto zapirajo svoja vrata

Lokali in fitnesi so v rdečih regijah lahko odprti še danes

A.S.
16. 10. 2020, 07.51
Posodobljeno: 16. 10. 2020, 08.09
Deli članek:

Gostinci v rdečih regijah bodo morali svoja vrata zapreti jutri.

STA
Lokali bodo morali v soboto zapreti svoja vrata.

Spomnimo:

Širjenje novega koronavirusa po državi vlada skuša zamejiti z novim svežnjem ukrepov, del njih začenja veljati danes. Med drugim je to odlok, ki omejuje gibanje prebivalstva med rdečimi in oranžnimi statističnimi regijami. Odlok uveljavlja tudi nova pravila glede zbiranja ljudi in obvezno nošnjo maske na odprtih javnih krajih v rdečih regijah.

Od sobote dalje

Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek je v informativni oddaji 24ur Zvečer spregovoril o novih ukrepih, ki veljajo za oranžne in rdeče statistične regije. Eden od ukrepov je tudi zapiranje fitnesov in gostinskih objektov v rdečih regijah, Počivalšek pa se zaveda, da bo država morala pomagati tistim dejavnostim, ki so (začasno) zaprte.  Počivalšek je omenil, da bo zato verjetno treba začeti govoriti o šestem paketu ukrepov, ker so se razmere zaostrile, PKP5 pa je bil zastavljen v času, ko je bila epidemiološka situacija še veliko boljša. 

Spremembe za gostinske obrate, frizerske salone in fitnese pa bodo začele veljati v soboto. Nacionalni inštitut za javno zdravje mora namreč še izdati seznam oranžnih in rdečih regij.