Covid-19 v Sloveniji

Veliko testov, veliko okužb: to so zadnji podatki o koronavirusu pri nas ...

S.R./STA
10. 9. 2020, 10.19
Posodobljeno: 10. 9. 2020, 12.20
Deli članek:

V Sloveniji so podobno kot včeraj veliko testirali.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V Sloveniji so včeraj ob 2489 testih potrdili 77 primerov okužbe z novim koronavirusom, eden manj kot v torek. Včeraj smo poročali, da je bilo v torek potrjenih 79 primerov okužbe, a so na ministrstvu za zdravje na račun enega lažno pozitivnega testa ta podatek popravili, tako je bilo v torek potrjenih 78 okužb.

Aktivno je sicer okuženih 633 oseb, doslej pa je bilo potrjenih 3388 primerov okužbe, pa kažejo podatki Sledilnika za covid-19. Če se je še v sredo v bolnišnicah zdravilo 33 bolnikov z novim koronavirusom, so jih v četrtek v bolnišnicah zdravili 26, od tega jih je bilo pet na respiratorju. Zaradi virusa včeraj nihče ni umrl. Doslej je bil virus usoden za 135 ljudi.

Na ministrstvu za zdravje so popravili tudi podatek o potrjenih okužban za ponedeljek. Pripisali so namreč še en primer, ki je bil sicer potrjen na Hrvaškem, a se je prebivalec Slovenije odločil, da bo karanteno in zdravljenje preživel v Sloveniji.

V UKC Maribor so imeli sicer nameščenih tudi šest oskrbovancev doma starejših, ki so bili na testu pozitivni na okužbo, a nimajo simptomov bolezni in so jih v bolnišnico premestili, da so jih umaknili iz domskega okolja, so še pojasnili na ministrstvu za zdravje.

Največ novih primerov so v skladu s pričakovanji včeraj potrdili v Ljubljani, in sicer 18. Deset so jih potrdili v Mariboru, v preostalih občinah pa po tri ali manj. Po tri okužbe so potrdili v občinah Velenje in Hoče-Slivnica, po dve pa v Kranju, Domžalah, Slovenski Bistrici, Braslovčah, Vojniku, Vuzenici, Idriji, Jesenicah, Sodražici in Poljčanah. V še 23 občinah so potrdili še po eno novo okužbo z novim koronavirusom. 

Po starostnih skupinah je največ okuženih še naprej med odraslimi delovno aktivnimi: 17 okužb je bilo v sredo potrjenih v starostni skupini 35-44, 16 v starostni skupini 25-34, še 13 pa v starostni skupini 45-54. Devet okužb je bilo potrjenih med otroki, starimi od pet do 14 let, osem v starostni skupini 15-24, pet pa med starejšimi v starostni skupini 75-84. Štiri okužbe so bile potrjene osebam v starostni skupini 65-74, še po dve okužbi pa osebam v starostni skupini 55-64 in pri starejših od 85, kažejo podatki Sledilnika.