Mamilarski šef

El Chapo je zaplodil 23 otrok

J.P.
10. 9. 2020, 09.33
Posodobljeno: 10. 9. 2020, 09.41
Deli članek:

Poročen naj bi bil štirikrat.

Reuters
Joaquin El Chapo Guzman

Nekdanji mehiški mamilarski šef Joaquin El Chapo Guzman je v pogovoru z mehiško kriminologinjo Monico Ramirez Cano priznal, da so njegova odvisnost ženske in da je zaplodil 23 otrok. Pogovarjala sta se leta 2016 – malo po tistem, ko so ga zajele mehiške varnostne sile.

63-letnik naj bi bil poročen štirikrat. Z Alejandrino Mario Salazar Hernandez, s katero sta se poročila leta 1977, ima štiri otroke: Cesarja, Ivana Archivalda, Jesusa Alfreda in Alejandrino Giselle. Nato se je poročil z bančno uslužbenko Estelo Peno, s katero nista imela otrok. Sredi osemdesetih let prejšnjega stoletja je srečo poskusil z Griseldo Lopez Perez. Rodili so se jima Edgar, Joaquin ml., Ovidio in Griselda Guadalupe. V zakonski jarem je še zadnjič skočil leta 2007, ko ga je vzela Emma Coronel. Avgusta 2011 je rodila dvojčici, Mario Joaquino in Emali Guadalupe.

Strogo varovani zapor

El Chapo je od lani v strogo varovanem zaporu v ameriški zvezni državi Kolorado. Tam naj bi preživel preostanek svojih dni. Najbolj nevarni zaporniki v omenjenem zaporu lahko svoje male celice iz jekla in betona zapustijo le za 90 minut na dan, pri tem imajo roke in noge vklenjene v verige.

Guzman je v letih 2001 in 2015 pobegnil iz mehiških zaporov.