Spolni napad

Kevina Spaceyja toži stanovski kolega

R.T.
10. 9. 2020, 10.24
Posodobljeno: 10. 9. 2020, 10.56
Deli članek:

Tožnika še nista bila polnoletna, ko naj bi ju napadel.

Profimedia
Kevin Spacey

V sredo sta na Manhattnu v New Yorku civilno tožbo zoper ameriškega igralca Kevina Spaceyja vložila njegov stanovski kolega Anthony Rapp ter druga, neimenovana oseba. Obtožujeta ga, da ju je v osemdesetih letih prejšnjega stoletja, ko še nista imela 18 let, fizično in spolno napadel.

Mladoletna

Rapp je v intervjuju leta 2017 razkril, da naj bi Spacey leta 1986, ko je imel 14 let, zlezel nanj in ga skušal zlorabiti. Spacey je takrat štel 26 let. Pozneje je tvitnil, da se opisanega ne spominja.

Profimedia
Anthony Rapp

Med Spaceyjem in anonimnim tožnikom pa naj bi prišlo do spolnega odnosa. Spolno napasti naj bi ga skušal tudi, ko je bil na poti iz njegovega stanovanja.

Slovo od kariere

Tožilstvo ameriške zvezne države Massachusetts je v julija lani odstopilo od pregona igralca zaradi domnevnega otipavanja mladoletnika leta 2016. Obtožba je Spaceyja stala bogate kariere; med drugim vodilne vloge v seriji Hiša iz kart. Tožilci so odnehali, ker domnevna žrtev ni hotela pričati o domnevno izgubljenem mobilnem telefonu.

Spacey je od začetka zanikal nedostojno ali kriminalno obnašanje s sinom televizijske voditeljice iz okolice Bostona, ki mu je leta 2016 stregel v baru.

Igralčevi odvetniki so v okviru civilne tožbe fanta trdili, da so na njegovem telefonu dokazi o Spaceyjevi nedolžnosti, vendar fant trdi, da telefona več ni moč najti in je zaradi tega odstopil od civilne tožbe.

Tožilstvo je odstopilo še od kazenskega pregona, ker telefona menda še vedno ni moč najti, fant pa o tem noče pričati pod prisego.