V SPOMIN

Perfekcionist, ki je ljubil vse lepo: Slovo lepotnega kirurga Franca Planinška

N.S.
22. 6. 2020, 21.10
Posodobljeno: 22. 6. 2020, 21.47
Deli članek:

V petek zvečer je odjeknila žalostna vest, da se je od nas za vedno poslovil dr. Franc Planinšek (58), eden najbolj priznanih lepotnih kirurgov, ki je s svojim delom postal prepoznaven v svetovnem merilu.

Revija Zarja Jana
Bil je opažen, kamorkoli je prišel, bodisi zaradi svojega urejenega videza ali zaradi poklicnega slovesa.

Lepotni kirurg Franc Planinšek je vedno govoril, da je lepota božanska umetnost, lepota umetnosti pa sad človeške ustvarjalnosti. Vse svoje življenje je posvetil estetiki in lepoti, s katero je osrečil številne ljudi.

Rodil se je v kmečki družini leta 1962. V več intervjujih je priznal, da je bil v otroštvu plah, tih in zadržan, a kasneje je vedno izstopal. Vedno je bil skrbno in lično oblečen, s svojo drugačnostjo je postavljal nove modne smernice, leta 2005 pa je bil razglašen za najbolje oblečenega Slovenca. V mladosti je zaključil študij medicine in se nato usmeril v mikrokirurgijo. Veljal je za perfekcionista in deloholika. Bil je priznan estetski kirurg, delal pa je tudi rekonstrukcije rok in prstov po težkih poškodbah. Prav tako je operiral večje površine telesa po opeklinah in nesrečah. Bil je izjemno vesel, če je koga osrečil z lepšim nosom, a še bolj, če so njegovi kirurški posegi reševali življenja.

Marko Vavpotič
Dr. Planinšek je veljal za perfekcionista in deloholika, ki je leta 2015 izdal knjigo Lepo.

Dr. Franc Planinšek je eden najbolj znanih slovenskih lepotnih kirurgov, njegovo delo pa so cenili tudi v tujini. »Estetska kirurgija ne gre skupaj s trendi. Lepota je nad njimi. V tem svetu lahko skačeš z enega trenda na drugega, kar pa res ni namen estetske kirurgije, celo nasprotno, temu se mora ubraniti. Pravzaprav je najbolj narobe svet takrat, ko začne estetski kirurg slediti trendom ...« je večkrat v intervjujih poudaril Planinšek, ki je bil nekaj let poročen z modno oblikovalko Uršo Draž, skupaj pa sta bila starša sinu Jakobu. Ob žalostni novici, da je umrl slavni kirurg, so se mu na družbenih omrežjih poklonili številni medijski prijatelji.