"Včasih se moraš postaviti zase"

88-letnica je imela vsega dovolj! Ko nista hotela plačati, je prijela za revolver

G.G.
22. 6. 2020, 20.46
Posodobljeno: 22. 6. 2020, 20.48
Deli članek:

88-letna lastnica trgovine z alkoholnimi pijačami v Nashvillu je priznala, da je »naredila, kar je morala narediti«. Ustrelila je roparja.

Nashville Police Department
Predati je morala pištolo. Brez orožja bo vsaj dve leti. "Zakon je zakon," se je sprijaznila Max Boyce, "mogoče bom pa takrat že mrtva."
»Naredila sem, kar sem morala narediti. Upam, da se razve po mestu. Včasih se moraš postaviti zase,« je razložila novinarju New York Posta in s tem poskrbela, da se bo njeno dejanje razširilo prek meja Nashvilla.

Max Boyce je že naveličana vlomilcev in roparjev. V njeni trgovinici z alkoholom v Nashvillu so si nepridipravi že večkrat postregli s pijačo ne da bi jo plačali. V več kot tridesetih letih vodenja trgovine so jo potiskali, pljuvali, udarili in, kot že rečeno, oropali.

Tudi prejšnji torek sta dva robavsa vstopila v njeno prodajalno, pograbila več steklenic in se vsa važna postavila pred pult ter od nje zahtevala, da jima brez plačila izroči še vodko. Max Boyce je prijela za revoler znamke Mary’s .38 Smith & Wesson in ga postavila na pult. Moška sta s steklenicami v rokah že obrnila pete in se napotila proti izhodu, takrat pa je Max prijela za revolver in jima podkurila pod nogami. Vsaj ciljala je pod noge, enega od roparjev pa je zadela v hrbet. Pridanič se je opotekel proti policam, padel, razbil nekaj steklenic, pajdaš pa mu je pomagal, da je ostal in skupaj sta zbežala, poroča Charlotte Observer.

Policisti so poškodovanega roparja, ki si bo opomogel, izsledili v bolnišnici. V prvem pogovoru je priznal, da je bil v času vstopa v trgovino pod vplivom alkohola in drog ter da je res nameraval krasti. Naslednji dan je spremenil zgodbo. Zdaj trdi, da bi s kolegom plačala pijačo, če ju ne bi lastnica trgovine presnetila s strelom.

Policisti so gospo Boyce kazensko ovadili zaradi kaznivega dejanja, ki bi ga pri nas še najbolje zajelo kaznivo dejanja poskusa uboja ali povzročitve hude telesne poškodbe. Da se bo lahko branila s svobode, je morala plačati 10.000 dolarjev varščine. V teh pregretih časih pa ji na sodišču nemara ne bo šlo v prid, da je belka, njena domnevna žrtev pa temnopolti.

Medtem so se v njeni soseščini že zbrali ljudje, ki so začeli zbirati denar za plačilo odvetnika.