Testa iz Ljubljane negativna

Učenka z Jesenic okužena s koronavirusom! Njeni sošolci gredo v karanteno

C.E./STA
5. 6. 2020, 19.25
Posodobljeno: 5. 6. 2020, 19.45
Deli članek:

Nacionalni inštitut za javno zdravje je sporočil rezultat testiranja oseb v družini zdravstvene delavke, ki je bila pozitivna na novi koronavirus.

Bobo
Učenci drugega razreda Osnovne šole Prežihovega Voranca Jesenice bodo dva tedna doma.

Zaradi okužbe zdravstvene delavke so danes bolnišnico na Jesenicah zaprli za obiske in odpovedali za ponedeljek načrtovane dogodke. Gastroenterološki oddelek, kjer je delala okužena in kjer je približno 20 bolnikov, so pretvorili v neke vrste izolirani oddelek.

Ker je bil najverjetnejši izvor družina, so testirali člane. Njena hčerka je bila popoldne na testiranju pozitivna, zato bodo učenci iz njenega, drugega razreda Osnovne šole Prežihovega Voranca Jesenice, odšli v 14-dnevno karanteno. 

V bolnišnici doslej vsi negativni

Iz Splošne bolnišnice Jesenice so medtem sporočili, da so izidi testov vseh 40 zaposlenih in 18 bolnikov, ki so jih testirali danes dopoldan, negativni. Čakajo pa še rezultate za osem zaposlenih, ki so jih testirali popoldan.

Hkrati v bolnišnici obveščajo vse, ki so bili v zadnjih dneh pri njih hospitalizirani, na pregledih ali na obisku ter jih območna epidemiološka služba ni poklicala, da se zanje pričakuje, da prenos na podlagi omenjene okužbe ni bil možen.

V Ljubljani oba testa negativna

Pri obeh otrocih iz Ljubljane, ki so ju prav tako testirali zaradi potrjene okužbe v družini, pa sta testa negativna.