Gumijevke, ščiti, gasilni aparati, ...

Slovenska vojska nabavlja opremo "za nadzor množic in nemirov", Tonin pojasnjuje

R.T.
24. 4. 2020, 20.30
Posodobljeno: 24. 4. 2020, 22.13
Deli članek:

V teh razgretih časih je ministrstvo za obrambo objavilo javno naročilo, ki vnaša dodaten nemir. Nakup opreme je bil načrtovan že lani, v času vlade Marjana Šarca, so pojasnili na ministrstvu.

Slovenska vojska
Slovenski vojaki na Kosovu.

Na strani ministrstva beremo, da gre za "nakup zaščitne opreme za nadzor množic in nemirov (NMN)". Pod kratkim opisom pa je navedena vrsta blaga. Obramba kupuje "čelade z vizirjem, zaščitne maske s torbico, ščitnike za zaščito telesa in rokavice 600 kpl". Okrepili se bodo tudi s 600 kosi gumijevk z držalom, 600 gasilnimi aparati in 600 ščiti za vzdrževanja javnega reda in mira.

Rok za prijavo za sodelovanju v naročilu je 27. maj ob 12. uri. Javno odpiranje ponudb sledi naslednji dan ob 11. uri na ministrstvu za obrambo. Rok za dobavo naročila se izteče 31. oktobra. 

Minister za obrambo Matej Tonin je medtem pojasnil, da je oprema namenjena vojakom v mednarodni misiiji Kfor na Kosovu in ne za uporabo v Sloveniji. Na ministrstvu so dodatno pojasnili, da je bila dosedanja oprema kupljena pred več leti in je že "zelo iztrošena". Nakup opreme pa je bil načrtovan že lani.