Slovenija

Huawei podaril tablice slovenskim učencem in dijakom

Oglasno sporočilo
24. 4. 2020, 19.45
Posodobljeno: 24. 4. 2020, 19.52
Deli članek:

Huaweijeva pomoč v višini 20.000 evrov za slovenske otroke iz socialno ogroženih okolij.

ZRSS
Huawei je Zavodu RS za šolstvo podaril 100 tabličnih računalnikov za učence in dijake.

Zaprtje učnih ustanov je preselilo učni proces na splet. V praksi se je pokazalo, da se je večina učenk in učencev ter učiteljic in učiteljev dobro znašla v novi situaciji. Prehod na virtualni pouk pa je bolj težaven za tiste, ki prihajajo iz socialno šibkejših okolij, katerih starši si ne morejo privoščiti računalnikov, imajo samo en računalnik za celotno družino ali nimajo hitrega dostopa do spleta.

Tem skupinam na pomoč priskočila števila družbeno odgovorna podjetja. Med njimi je tudi kitajsko telekomunikacijsko podjetje Huawei, ki so Zavodu RS za šolstvo podarili 100 tabličnih računalnikov za učence in dijake, ki trenutno nimajo možnosti sodelovanja pri pouku na daljavo. Konec marca je Huawei, skupaj s Telekomom Slovenije in A1 Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport podaril pakete modemov in SIM kartic z neomejenim prenosom mobilnih podatkov do konca letošnjega šolskega leta, torej do 31. avgusta.

''Predvsem v posebnih okoliščinah moramo biti človeški in prispevati k družbi ter na pomoč priskočiti tistim, ki to potrebujejo. Donacija tablic tistim, ki se do sedaj izobraževanju na daljavo niso mogli priključiti je naš doprinos, da vsaj malo pomagamo tistim, ki pomoč potrebujejo in prispevamo za njihov boljši jutri," so sporočili iz Huaweija.

Ker poleg šolstva, pomoč potrebuje tudi slovensko zdravstvo je kitajski velikan doniral tudi 20.000 kirurških in 10.000 FPP2 zaščitnih mask, ki jih zdravstveno osebje najbolj potrebuje.

Huawei
Donacija zaščitnih mask družbe Huawei.