Izrazi podpore

Na facebooku nastala Skupina podpore Ivanu Galetu

R.T.
24. 4. 2020, 18.30
Posodobljeno: 24. 4. 2020, 20.03
Deli članek:

Pred četrtkovo oddajo Tarča ni skoraj nihče poznal Ivana Galeta, namestnika nekdanjega direktorja Zavoda za blagovne rezerve Antona Zakrajška. Danes ima že policijsko zaščito.

Zajem zaslonske slike
Je Ivan Gale povedal preveč?

V Sloveniji so redki, ki si upajo odkrito spregovoriti o nedopustnih zadevah v politiki in gospodarstvu. Ogromno je meglenega besedičenja o "stricih iz ozadja", o ljudeh, ki "vlečejo niti iz zakulisja", "o globoki državi", itd. Ko pride do konkretiziranja, pogosto nastopi amnezija ali pa ni nikakršnih dokazov.

Ima Ivan Gale dokaze, dokumentacijo, ki bo potrdila nepravilnosti? Po povedanem v včerajšnji oddaji Tarča na TV Slovenija bi lahko sklepali, da ima nekaj materiala. Povedal je marsikaj obremenilnega. Če strnemo, po njegovem so določeni ljudje "z vrha" pritiskali, da se izbire določenega dobavitelja, izbere zaščitno opreme določenega dobavitelja po previsoki ceni.

Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek je danes zanikal, da bi se na ljudi na zavodu pritiskalo za podpis pogodb, temveč zgolj za realizacijo tistega, kar je bilo podpisano. Pogodbe je podpisoval zavod in jih plačeval po nabavi. "Jaz tukaj ne vidim nobene afere, ampak odlično opravljeno delo," je dejal Počivalšek.

Kot rečeno, Gale ima trenutno policijsko zaščito, na facebooku pa se je oblikovala stran z imenom "Skupina podpore Ivanu Galetu". Na tem mestu ne bomo sodili o tem, kdo ima prav, bralec naj presodi sam, zadevo pa preiskuje policija. Število članov skupine pa ekspresno narašča. Do 18. ure jih je bilo že več kot 11 tisoč.