Ponosen, da je pomagal Sloveniji

Marjan Podobnik razložil, zakaj je "zelo povzdignil glas"

G.G./STA
24. 4. 2020, 17.39
Posodobljeno: 24. 4. 2020, 17.48
Deli članek:

Marjan Podobnik (SLS) je potrdil, da je posredoval za angažiranje podjetja Dobnik Trade pri dobavi mask in da je "zelo povzdignil glas" v pogovoru z Antonom Zakrajškom.

bobo
Marjan Podobnik je ponosen, da je pomagal Sloveniji pridobiti maske.

Predsednik SLS Marjan Podobnik je v pisnem odzivu na navedbe v četrtkovi oddaji Tarča na Televiziji Slovenija pojasnil, da je za sklenitev posla s podjetjem Dobnik Trade iz Slovenske Bistrice posredoval na pobudo tamkajšnjega župana, ki je iskal možnosti za čimprejšnjo preskrbo občine in drugih z zaščitnim materialom.

Glede pogovora s tedanjim direktorjem zavoda za blagovne rezerve Zakrajškom in zamika pri dostavi mask pa je pojasnil, da je zaradi zamika končnega podpisa pogodbe podjetje, ki bi sicer lahko že pred 20. marcem dostavilo maske, najprej izgubilo rezervirane maske v Turčiji, nato pa še dogovorjene maske v Indiji. "Dobava dogovorjenih mask se je tako zavlekla za več kot štiri tedne, še vedno pa je bila v časovnem okviru dogovorjenega," je navedel. 

Po njegovem mnenju je sprevrženo, da se tiste, ki so poskušali in tudi uspešno pomagali v Slovenijo pripeljati nujno potrebno zaščitno opremo ustrezne kakovosti in po najugodnejši ceni, "sedaj meče v isti koš z različnimi vojnimi dobičkarji". Ob tem je dodal, da vojni dobičkarji vedno pristavijo svoj lonček v takih časih, posebno pa so vznemirjeni, ko se ugotovi, da je možno material ali uslugo celo s posredniki dobiti v Slovenijo po nižji ceni od njihovih ponudb. "Ravno ti vojni dobičkarji so skupaj oziroma kot neodgovorni del sedanje opozicije glavni naročniki pogroma proti vladi zaradi zaščitne opreme," meni Podobnik.

Zavzel se je, naj pristojni organi in preiskovalne komisije ugotovijo dejansko stanje tako glede nabave zaščitnega materiala kot tudi glede drugih nabav in javnih naročil v Sloveniji. "Rezultat celovitega pregleda tega stanja bo za mnoge presenetljivo velik prihranek proračunskih sredstev," je prepričan.