31 bolnikov s covid-19 na intenzivni negi

V torek 39 na novo okuženih, umrli sta dve osebi

A.S.
1. 4. 2020, 11.09
Posodobljeno: 1. 4. 2020, 15.05
Deli članek:

To so zadnji podatki.

Bobo
V Sloveniji so včeraj testirali 1288 oseb.

V UKC Ljubljana je danes hospitaliziranih 53 bolnikov na COVID oddelkih, od tega na odraslih oddelkih 38 bolnikov in 15 v enotah intenzivne nege.

V Sloveniji so včeraj testirali 1288 oseb, od tega je bilo 39 oseb pozitivnih, je vlada sporočila na svojem Twitter profilu. To pomeni, da se je število ljudi s potrjeno okužbo povzpelo na 841. Med okuženimi s koronavirusom je po navedbah vladnega govorca Jelka Kacina 110 zdravstvenih delavcev. V domovih za starejše je z novim koronavirusom okuženih 137 oskrbovancev in 30 zdravstvenih delavcev. 

V slovenskih bolnišnicah je trenutno sicer 119 bolnikov, okuženih s koronavirusom, od tega jih je 31 na intenzivni negi. Pozitivna vest je, da je bilo včeraj iz bolnišnic izpuščenih osem ljudi.

"Dokler bo število novookuženih raslo, ne bomo uspešni. Dokler bo vsak, ki je pozitiven, okužil vsaj eno novo osebo, se bo kriza poglabljala. Ko bo število novih okužb začelo padati, se bo stanje začelo izboljševati. Zaustavimo širjenje. To je v naši moči," je sporočil Kacin.

Včeraj okužbe potrdili tudi v Tolminu in v Idriji

Iz regijskega štaba Civilne Zaščite za severno Primorsko so sporočili, da so bili na severnem Primorskem včeraj potrjeni trije novi primeri okužbe s koronavirusom: dva v občini Tolmin in en v občini Idrija. Skupno število, uradno potrjenih obolelih v regiji znaša 14 (Idrija 5, Tolmin 4, Nova Gorica  2 ter Šempeter-Vrtojba, Cerkno in Bovec po 1).

Umrla oskrbovanca iz šmarskega doma upokojencev

Zaradi okužbe z novim koronavirusom sta včeraj umrla dva oskrbovanca iz šmarskega doma upokojencev. Prvi, ki je imel še druge pridružene bolezni, je umrl v celjski bolnišnici, drugi pa v domu, je STA izvedela iz virov blizu doma starejših. Skupno število umrlih oskrbovancev doma se je tako povzpelo na šest. Po zadnjih dostopnih podatkih je v šmarskem domu starejših okuženih že 60 stanovalcev in 11 zaposlenih. 

V ljutomerskem domu starejših šest novih okužb

Število okuženih varovancev z boleznijo covid-19 v domu za starejše v Ljutomeru še vedno narašča. Od 30 stanovalcev, ki so jih testirali v torek, je bilo pozitivnih šest, tako da jih je skupno že 22. Med njimi je 20 stanovalcev in dve zaposleni.

Kar zadeva morebitno selitev zdravih varovancev iz doma v drugo zgradbo, mora stroka povedati, ali je to potrebno, je danes za STA povedal podžupan občine Ljutomer Niko Miholič"Našli smo dva ponudnika turističnih storitev, ki sta pripravljena sprejeti oskrbovance, a tudi o tem se morajo z njima dogovoriti predstavniki doma, saj je to njihova pristojnost," je dejal.