koronavirus izgovor za prehitro vožnjo

Avstralski voznik lamborghinija pohodil plin, ker se mu je "mudilo na testiranje"

R.T./STA
1. 4. 2020, 11.06
Deli članek:

Avstralska policija je pred dvema dnevoma zaustavila voznika lamborghinija, ki je za dvakrat prekoračil dovoljeno hitrost vožnje. Kot razlog za kršitev cestnoprometnih predpisov je voznik navedel novi koronavirus.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Kot je danes sporočila avstralska policija, je voznik, ki je sicer v obvezni samoizolaciji, možem postave zatrjeval, da se mu mudi v bolnišnico na testiranje na okužbo z novim koronavirusom.

Policija je prehitrega voznika zaustavila, ko je vozil 160 kilometrov na uro, kjer je dovoljena največja hitrost 90 kilometrov na uro. Zaradi prehitre vožnje si je prislužil kazen ter odvzem vozniškega dovoljenja.

Pri 35-letnemu vozniku s težko nogo na stopalki za plin so sicer že opravili test na okužbo z novim koronavirusom in je v obvezni samoizolaciji, vendar rezultat njegovega testa ni znan.

Policija je ob tem vse Avstralce, ki sumijo, da so okuženi z novim koronavirusom, pozvala, naj najprej po telefonu pokličejo najbližjega zdravnika in se dogovorijo za uro obiska. V primeru, da gre za nujen primer, pa naj pokličejo reševalce.

"Vozniki ne smejo v nobenih okoliščinah kršiti cestnoprometnih predpisov," so še zabičali avstralski policisti.