V bolnišnici še 21 obolelih s covid-19

Štirje okuženi v zelo resnem stanju: "V naslednjih dneh lahko tudi umrejo"

A.S.
17. 3. 2020, 10.36
Posodobljeno: 17. 3. 2020, 13.43
Deli članek:

V ljubljanski infekcijski kliniki je trenutno 21 pacientov okuženih s koronavirusom, od tega je zdravstveno stanje štirih zelo resno.

Bobo
V bolnišnici je še 21 obolelih s covidom-19.

Včeraj je ob 14. uri vlada sporočila število okuženih s koronavirusom. Takšnih je bilo 253, testiranih pa je bilo 6712 oseb.

STA
Prof. dr. Janez Tomažič z infekcijske klinike UKC Ljubljana Tomažič je izpostavil, da to še ni vrhunec epidemije.

Janez Tomažič iz ljubljanske infekcijske klinike pa je danes za TV Slovenija povedal, da so na kliniki hospitalizirali 42 pacientov, okuženih s koronavirusom, od tega so jih 21 odpustili. V bolnišnici je tako še 21 obolelih s covidom-19, nekateri od teh so tudi na kisiku. Štirje, ki so kritično bolni, pa so v zelo resnem stanju in lahko po njegovih besedah "v naslednjih dneh tudi umrejo". 

Povprečna starost vseh hospitaliziranih pacientov je okoli 60 let, kar nekaj pa jih ima tudi druga bolezenska stanja kot so imunske motnje ali visok krvni pritisk.

Na test za koronavirus je bilo sicer pozitivnih tudi 17 otrok, vendar pa bolnišnične oskrbe ni potreboval nihče od njih. 

Tomažič je izpostavil, da to še ni vrhunec epidemije ter da ga infektologi pričakujejo v tednu ali dveh ter na podlagi primera Kitajske in Italije napovedal poslabšanje stanja. Ljudi je pozval naj upoštevajo vse ukrepe in naj medicinskemu osebju ne zamolčijo morebitnih simptomov koronavirusa.