Svet

Skrivala, da je prišla iz tujine in koronavirus sejala po vasi

R.T.
17. 3. 2020, 10.17
Posodobljeno: 17. 3. 2020, 15.19
Deli članek:

Neodgovornost je včasih res brez meja.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

44-letna srbska državljanka je pred 14 dnevi iz Avstrije pripotovala v srbsko vas Češljeva Bara v Velikem Gradištu. Kljub opozorilom infektologov o tem ni obvestila nikogar in se svobodno gibala po vasi. V petek jo je prijavila soseda, pristojni so hitro ukrepali. Test je kmalu potrdil, da je 44-letnica res okužena s koronavirusom.

V karanteni sta se poglej 44-letnice znašli tudi njena mama in teta.

Ženska je z neodgovornim ravnanjem po poročanju srbskega portala Kurir ogrozila številne prebivalce občine Veliko Gradište, saj je kljub simptomom obiskovala tamkajšnjo tržnico, zdravstvena domova in bolšji sejem. 

44-letnica, ki dela na Dunaju se je "zaradi prehlada" večkrat oglasila pri zdravniku, nikoli pa ni želela povedati, da je pred kratkim prispela iz tujine. Pri občanih, gre predvsem za starejše ljudi, je s tem povzročila paniko in strah.

Dragan Milić, predsednik omenjene občine je povedal: "Ustvarila je ogromno težavo. Kar sedem zdravstvenih delavcev smo morali samoizolirati, tudi trije iz zasebne zdravstvene ordinacije so v karanteni. To je višek neodgovornosti". 

Zaradi kršitve zdravstvenih predpisov v času epidemije 44-letnici grozi tudi do tri leta zaporne kazni.