Šmarje pri Jelšah, Šentjur, Rogaška Slatina

Vse več primerov tudi na vzhodu države, Avto Krka zapira vrata v Šentjurju

B.K.
13. 3. 2020, 09.57
Posodobljeno: 13. 3. 2020, 10.09
Deli članek:

Virus je iz Osnovne šole Šmarje pri Jelšah prepotoval do Šentjurja. O prvem primeru poročajo tudi iz Šolskega centra Rogaška Slatina.

Facebook
Osnovna šola je do nadaljnjega zaprta (fotografija je arhivska).

Podjetje Avto Krka je zaprlo svojo poslovalnico v Šentjurju. Za novim koronavirusom je namreč zbolel eden izmed njihovih sodelavcev. Ta je virus najbrž dobil od svojega sina, ki obiskuje OŠ Šmarje pri Jelšah, kjer so pri njegovi razredničarki potrdili okužbo, poroča radio Štajerski val.

"Kontaktirali smo pristojne službe in spoštovali vsa navodila NIJZ-a, kot tudi upoštevali Navodila za delovne organizacije v zvezi z novim koronavirusom SARS-CoV-2. Vsi prostori, delovne površine, vsa oprema in kljuke so razkuženi, prostori so temeljito prezračeni in ostali zaposleni že imajo termine za testiranje, ki ga bodo opravili tekom jutrišnjega dne," sporočilo podjetja navaja Štajerski val.

Vse ostale enote po Sloveniji ostajajo odprte, šentjurska enota pa bo zaprta vsaj do prejema rezultatov testiranja.

Prvi primer tudi v Rogaški Slatini

S koronavirusom je okužen tudi eden od dijakov Šolskega centra Rogaška. To so potrdili na šoli, kjer so ob devetih prekinili pouk in dijake poslali domov. Po navodilih NIJZ so tako njim kot zaposlenim svetovali, naj se samoopazujejo, če se bodo pojavili znake okužbe, kot so slabo počutje, kašelj, vročina in težko dihanje, pa naj pokličejo osebnega zdravnika ali dežurno službo.