Dobrosrčnost

Pred blagajno »velike kolone, slab zrak, prestraseni obrazi in prazne police«

R.T.
13. 3. 2020, 08.44
Posodobljeno: 13. 3. 2020, 08.50
Deli članek:

Prizori, ki smo jim te dni priča v trgovinah, ne uidejo očem dobrosrčnih ljudi, nekateri bi zato rade volje priskočili na pomoč.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Ob vsesplošnem preplahu, kot se to rado zgodi, med Slovenci vzkalita tudi solidarnost in medsosedska pomoč. Med najbolj ogroženimi, torej med starejšo populacijo ter tistimi s kroničnimi obolenji in drugimi zdravstevnimi težavami, so tudi nekateri, ki so še posebej ranljivi. Gre za osebe iz teh rizičnih skupin, ki so same in ki nimajo nikogar, ki bi jim v težkih časih priskočil na pomoč. Stvari je treba prinesti iz trgovin in lekarn, treba je skuhati, da je poln želodec, nujnih pa je še kopica drugih opravil, ki lajšajo človekov vsakdan.

V teh težavnih časih se je na družabnem omrežju facebook našel tudi junak, ki je pomoč vsem tistim, ki jo potrebujejo, ponudil javno. Takole je zapisal, potem ko so ga pretresli prizori v eni od trgovin: 

»Danes sem bil v trgovini in si ne predstavljam kako težko je - predvsem za starejše, ki nimajo ob sebi mlajših, ki bi jim pomagali. Velike kolone na blagajni, slab zrak, prestraseni obrazi,prazne police ipd. Za piko na i pa še največ tvegajo.

Če kdo pozna kakšno (predvsem) starejšo osebo v LJ ali ožji okolici, ki POTREBUJE POMOČ in nima nobenega ki bi lahko priskocil. (npr. Prinesti kaj iz trgovine, peljati kam/iz kje, skuhati/prinesti obrok).

Javljam se, da vsak dan med 17 in 19 uro (ko zakljucim z delom), pomagam.

Seveda BREZPLAČNO.«

Facebook
Rad bi pomagal.