Možen tudi vetrolom

Opozorilo! Čaka nas pestro popoldne z vetrovi nad 70 kilometri na uro, nato mraz, a le za en dan ...

S.R.
28. 2. 2020, 11.52
Posodobljeno: 28. 2. 2020, 13.03
Deli članek:

Sunki vetra bodo še posebej siloviti pod Karavankami in ponekod na Štajerskem, opozarja Agencija RS za okolje. Dosegali naj bi tudi več kot 70 kilometrov na uro.

Bobo
Čaka nas vetrovno popoldne.

Popoldne bo sicer pretežno sončno, zlasti na Primorskem, drugod se lahko pojavi tudi kakšen oblak. Bril bo severni do severozahodni veter, ki ga bo šele jutri nadomestil jugozahodnik, napoveduje agencija Arso, ki dodaja, da bo severnik okrepljen predvsem v severni in severovzhodni Sloveniji.

Arso
Za sever države velja oranžno opozorilo.

Pri portalu Neurje.si medtem poročajo, da se severni veter ponekod že krepi. Dodajajo, da bodo popoldne, zlasti v višjih legah Slovenije, sunki vetra lahko dosegali tudi hitrosti do 100 kilometrov na uro ter da je na izpostavljenih mesti možen tudi vetrolom. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 12, na Primorskem do 14 stopinj Celzija.

Sicer pa bo jutri na vzhodu delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, drugod se bo od zahoda pooblačilo, še napoveduje agencija Arso. Čez dan bo zapihal jugozahodnik, ob morju jugo. Čaka nas mrzlo jutro, saj bodo najnižje jutranje temperature od -8 do -1, ob morju okoli 2 stopinji Celzija. Čez dan se bodo temperature razen v Gornjesavski dolini, kjer bo približno 5 stopinj Celzija, gibale med 8 in 13 stopinjami Celzija.

Arso
Temperature v soboto zjutraj.

Nedelja bo oblačna, padavine pa bodo od zahoda čez dan postopno zajele vso Slovenijo. Snežilo bo le v hribih. Pihal bo jugozahodnik, ob morju jugo. V noči na ponedeljek bodo padavine prehodno ponehale, tudi veter bo prehodno oslabel. V ponedeljek bo na vzhodu zmerno do pretežno oblačno, drugod oblačno. Spet se bo krepil jugozahodnik. Dopoldne se bodo padavine pojavljale predvsem v zahodni, popoldne tudi v osrednji, v noči na torek pa še v vzhodni Sloveniji. Z vidika temperature bo nedelja zopet po letošnjih ustaljenih vzorcih, nič kaj zimska.

Arso
V nedeljo, ki bo v znamenju padavin, bo zopet "topleje."