napoved

Slovenijo je zajelo pravo tropsko vreme, možna tudi toča

B.K.
26. 8. 2019, 11.40
Posodobljeno: 26. 8. 2019, 15.06
Deli članek:

Nevihte s točo lahko danes pričakujemo po vsej Sloveniji, temperature pa bodo visoke.

STA
Fotografija je simbolična

Notranjost države preplavljajo oblaki, čez dan se bodo pojavljale plohe in nevihte, možni bodo močnejši nalivi. Na Primorskem bo več sonca, pihala bo šibka burja, piše na straneh Agencije RS za okolje. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 27, na Primorskem okoli 30 stopinj Celzija.

Možne poplave in toča

Velika verjetnost za zgoden razvoj neviht obstaja v notranjosti Primorske in v notranjosti hrvaške Istre. Zaradi odsotnosti vremenskih front in zaradi šibkih vetrov bo nadaljnji razvoj neviht popoldne in zvečer precej naključen, verjetnost za njihov nastanek pa obstaja povsod po državi, pišejo ljubiteljski meteorologi na strani neurje.si.

Prav tako bo precej naključno in spremenljivo gibanje in obnavljanje nevihtnih celic, ki se bodo premikale zelo počasi ali dlje časa vztrajale na istem mestu. Ob morebitnem nastanku kakšne močnejše nevihte so možni hitri porasti hudournikov in manjših vodotokov ter hudourniške poplave, pa tudi toča. Nevihte se lahko ponekod zavlečejo tudi v noč na torek, ozračje pa se bo predvidoma umirilo do torkovega jutra, še pišejo na neurje.si

Kako bo v naslednjih dneh?

Jutri bo sprva zmerno do pretežno oblačno, čez dan pa se bo oblačnost trgala. Zlasti popoldne bo nekaj ploh in neviht. Jutranje temperature bodo od 14 do 18, na Primorskem okoli 19, najvišje dnevne od 24 do 28, na Goriškem do 31 stopinj Celzija.

V sredo in četrtek kaže na več sončnega vremena. Popoldne bo nastalo nekaj ploh in neviht.