Priznanje krivde

FOTO: Migranti, ki so v Beli krajini ugrabili Mirka, sedli na sodno klop, pri enem se je zapletlo

B.B./Dolenjski list
26. 8. 2019, 10.45
Posodobljeno: 26. 8. 2019, 12.51
Deli članek:

Na novomeškem okrožnem sodišču je danes potekal predobravnavni narok v primeru ugrabitve 79-letnega Belokranjca Miroslava "Mirka" Moravca. Dva od treh migrantov, ki so danes stopili pred sodnico Betko Šimc, sta krivdo priznala.

B.B./Dolenjski list
Oubi Boutrid (levo) in Abdkarim Kadfe(v sredini) sta očitana kazniva dejanja priznala, sojenje Omarju Abidiju (desno) pa se bo nadaljevalo, ko bo sodišče pridobilo podatke o njegovi dejanski starosti.

Oubi Boutrid (18, Alžirija) in Abdkarim Kadfe (25, Maroko) sta na okrožnem sodišču v Novem mestu priznala kazniva dejanja ropa, ugrabitve in odvzema motornega vozila, ki sta jih 8. maja letos zagrešila ob ugrabitvi Mirka Moravca iz njegovega vinograda v Velikem Nerajcu v Beli krajini. Tožilstvo jima je v zameno za priznanje ponudilo enotno kazen enega leta in 9 mesecev zapora. 

Pred sodnico Betko Šimc je poleg omenjenih sprva stopil še Omar Abidi (Alžirija), ki pa je med navajanjem osebnih podatkov povedal, da je rojen 14.9. 2001, kar pomeni, da je še vedno mladoleten. Ker je v nekaterih drugih dokumentih navedeno, da je rojen 14. 2. oz. 14. 3. 2001, je do ugotovitve njegove dejanske starosti sodnica postopek proti njemu prekinila. Abidi do nadaljnjega ostaja v priporu. 

Ugrabiteljema je sodišče izreklo po eno leto in devet mesecev zapora, po prestani kazni ju bodo za pet let izgnali iz države. Boutrid in Kadfesta se na zaslišanju opravičila ugrabljenemu in Sloveniji ter dogodek obžalovala, češ da sta imela zaradi dolgotrajne poti v Evropo psihične težave, poroča STA.