Prijeli so jih Italijani

VIDEO: 79-letnega Mirka so ugrabili nezakoniti migranti: 25-letni Maročan in 18-letna Alžirca prijeti

G.G.
9. 5. 2019, 12.18
Posodobljeno: 9. 5. 2019, 15.12
Deli članek:

Policija je predstavila podrobnosti glede včerajšnje ugrabitve 79-letnega Miroslava Moravca v vasi Mali Nerajec v Beli krajini.

Bobo
Fotografija je simbolična
Vodja oddelka za upravljanje meja Peter Skerbiš je povedal, da je Slovenija do 6. maja letos beležila 3022 ilegalnih prehodov države, kar je v primerjavi z enakim obdobjem lani skoraj 100 odstotkov več

Miroslav (Mirko) Moravec je že v pogovoru za Radio 1 opisal, kako so ga včeraj zvezali in strpali v prtljažnik njegovega avtomobila. Ugrabili so ga nekaj po 12. uri, ko je bil v svojem vinogradu. Štirje moški so ga zvezali in strpali v prtljažnik njegovega avtomobila. Vzeli so mu ključe in se vozili več ur. Eden od ugrabiteljev je med potjo izstopil (tega še niso izsledili). Moravec predvideva, da zato, ker niso poznali poti. Po približno šestih urah so prišli na makadamsko ceste v bližini kraja Prelože pri Lokvi in kmalu ustavili. Tam so ga odvezali, mu vzeli torbico, njegove dokumente pustili v avtu, nekaj stvari pa mu vzeli, je razložil vodja sektorja za organizirano kriminaliteto Tomaž Peršolja.

Slovenski policisti so takoj na teren poslali vse razpoložljive enote, teren pa je preiskoval tudi helikopter. Obenem so poklicali italijanske kolege, saj je bilo pričakovati, da bodo ugrabitelji odšli v Italijo. In res so italijanski policisti nekaj po 20. uri prijeli v Bazovici. Pri sebi so imeli ukradene predmete.

Osumljene so v skladu z dogovorom izročili slovenski policiji, ki jim je odvzela prostost in jih pridržala zaradi suma ugrabitve. Gre za tri tuje državljane: 25-letnega državljana Maroka in 18-letna državljana Alžirije. Vsi trije so v Slovenijo na nezakonit način vstopili že 29. aprila, dan kasneje pa so jih vrnili na Hrvaško.