Pripravite dežnike in škornje

Deževalo bo po vsej državi, nato pa sneg do nižin!

S.R.
27. 1. 2019, 09.45
Posodobljeno: 27. 1. 2019, 09.54
Deli članek:

Pripravite dežnike in škornje, padavine se bodo z zahoda razširile po vsej državi. Zvečer in ponoči se bodo krepile. Dež ne bo prizanesel niti nižinam, zjutraj pa bo marsikje prešel v sneg.

Reuters
Dež bo prešel v sneg.

Po parih razmeroma sončnih dneh se bo danes z zahoda pooblačilo, oblaki pa ne bodo zgolj zakrili sonca, temveč bodo poskrbeli tudi za padavine. Kot sporoča Agencija RS za okolje (Arso), bo čez dan oblačnost od zahoda naraščala, proti večeru pa se bodo v hribovitih krajih zahodne in južne Slovenije začele pojavljati padavine, pod približno 700 metri nadmorske višine kot rahel dež. Marsikje bo zapihal jugozahodni veter, ob morju pa jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 7, ob morju okoli 10 stopinj Celzija. 

Arso
Jutri zjutraj.

Ponoči se bodo padavine na zahodu okrepile in razširile nad vso Slovenijo. Na območju Julijskih Alp bo večinoma snežilo do dolin, sicer pa bo meja sneženja na nadmorski višini med 800 in 1000 metri. Po »neprevetrenih« dolinah bo možna poledica, še sporoča agencija Arso. 

Jutri bo oblačno z občasnimi padavinami. Po nižinah bo sprva deževalo, čez dan pa se bo meja sneženja spet marsikje spustila do nižin. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Padavine bodo popoldne slabele in do večera večinoma ponehale. Temperature bodo od -1 do 3, na Goriškem in ob morju pa od 6 do 9 stopinj Celzija. 

Arso
Jutri popoldne.

V torek bomo doživeli kratek predah, ko se bo od zahoda spet delno razjasnilo. Nižine bosta zjutraj in dopoldne obiskali megla in nizka oblačnost. V sredo se bo postopno spet povsod pooblačilo.