Krvava sled v Spodnji Avstriji

FOTO: Prizor na truplo umorjene 64-letne upokojenke bodo le stežka izbrisali iz spomina

S.R.
27. 1. 2019, 08.54
Posodobljeno: 27. 1. 2019, 09.06
Deli članek:

V Ebergassingu v Spodnji Avstriji so v petek v njenem stanovanju našli mrtvo 64-letno upokojenko. Gre za še enega v vrsti umorov žensk pri naših severnih sosedih.

Facebook / Feuerwehr Ebergassing
V petek opoldne so na prizorišče prispeli policisti, gasilci in reševalci.

Ebergassing v okrožju Bruck an der Leitha na skrajnem vzhodu Avstrije je bil prizorišče krvavega zločina. V petek malo pred 12. uro so znanci 64-letne upokojenke, ki se dlje časa ni javljala na telefon, poklicali policijo, poroča avstrijski Kronenzeitung. Pred zaklenjenimi vrati njenega stanovanja so se nato opoldne znašli policisti, reševalci in gasilci. Na silo so vstopili skozi vhodna vrata in v dnevni sobi naleteli na grozljivo odkritje. Prizor na hrbtu ležeče upokojenke s hudimi poškodbami glave bodo le stežka izbrisali iz spomina. Obdukcija je razkrila, da je ženska zaradi udarcev utrpela hude možganske poškodbe. Ni bilo dvoma, da je šlo za umor in da je morala biti udeležena še ena oseba. 

Krvav začetek leta 

To je le še zadnji v vrsti nasilnih kaznivih dejanj nad ženskami v Spodnji Avstriji, dodajajo pri Kronenzeitung. Krvava sled vodi nazaj do 8. januarja letos, ko je v mestu Amstetten 37-letni Senol D. pograbil nož in z njim kar 38 zabodel svojo 40-letno soprogo Aurelio. Le dan pozneje je 42-letni Roland H. iz Krumbacha prav tako z nožem umoril svojo nekdanjo partnerko Silvio K. Oba morilca sta trenutno v priporu. 

13. januarja so v parku v Dunajskem Novem mestu našli truplo 16-letne Manuele K. Zadavil naj bi jo njen nekdanji fant Yazan A. Minil je le dober teden dni, ko je 21. januarja na parkirišču v Tullnu ob Donavi (Tulln an der Donau) 36-letni moški, sicer makedonski državljan, nož večkrat zasadil v telo svoje 32-letne soproge. Ni ji bilo pomoči.