Preiskava

Ni bilo nepravilnosti v Kranju

G.G./STA
2. 12. 2018, 19.50
Posodobljeno: 2. 12. 2018, 22.53
Deli članek:

V Kranju je prišlo do zapleta. Kandidat za župana Kranja Zoran Stevanović je po zaprtju volišč opozoril na domnevne nepravilnosti pri glasovanju.

STA
Zoran Stevanović med glasovanjem.

Stevanović domneva, da je nekdo vstopil v prostor, kjer so shranjene skrinje z glasovi s predčasnih volitev.

Kranjski kriminalisti, ki so preverjali prijavo domnevnega vstopa v prostor z glasovnicami s predčasnega glasovanja, v doslej preverjenih okoliščinah niso odkrili suma kaznivega dejanja, niti namernega uničenja pečata niti vloma.

Kot so pojasnili na Policijski upravi Kranj, so bile stvari v prostoru z glasovnicami "nedotaknjene, vrata pa so bila po zdajšnjih ugotovitvah s ključem odprta pomotoma".

Kriminalisti so z osebo, ki je vrata odprla, tudi že opravili pogovor, v času ogleda prostorov pa so bile na kraju tudi pristojne osebe iz volilne komisije. "V kolikor ne bodo ugotovljena drugačna dejstva, bodo postopek proti osebi kriminalisti zaključili brez ukrepa," so še pojasnili.

Stevanović je sicer že v volilni kampanji pred današnjim drugim krogom županskih volitev protikandidatu Matjažu Rakovcu med drugim očital, da je njegov štab vplival na ankete, objavljene v časopisih, da bi ustavil njegovo volilno telo, ter da je svojim štabom kupoval glasove za spletno anketo. Rakovec je očitke odločno zanikal.