Narko zapuščina

Prodali hišo ubitega ljubljanskega mafijca

K.Š.P.
24. 10. 2018, 06.55
Posodobljeno: 24. 10. 2018, 08.47
Deli članek:

Nebojša Čubrilović je ime, ki je pri nas močno odmevalo pred nekaj leti. Mlajši moški z bosanskim in slovenskim državljanstvom se je pečal z mamili, leta 2015 pa so ga ustrelili.

Google maps
Predmet dražbe je bila nedavno Čubrilovićeva hiša.

Že tri leta so minila od umora 33-letnega slovenskega državljana Nebojše Čubrilovića. Zgodilo se je v Banjaluki. Ljubljančan, ki ima tudi bosansko državljanstvo, je namreč kot podnajemnik živel v vili sredi tega bosanskega mesta.

Tam so oktobra leta 2015 odjeknili streli. Neznanec naj bi z razdalje okrog deset metrov v 33-letnika izstrelil več nabojev kalibra 7,65 in ga štirikrat zadel; dvakrat v pljuča, enkrat v srce in enkrat v roko.

Kot je razbrati iz objav bosanskih medijev, Čubrilovićevega morilca še danes niso našli. Menda primer še preiskujejo, pri čemer menijo, da je njegov umor najverjetneje posledica obračuna podzemeljskih klanov, ki se ukvarjajo s preprodajo drog.

Bežal pred roko zakona

Kot je znano, je bil Čubrilović leto pred smrtjo na kranjskem okrožnem sodišču obsojen na dve leti in pol zapora zaradi vpletenosti v tihotapljenje kokaina iz Južne Amerike v Evropo. Takrat naj bi se iz Slovenije umaknil v Bosno in Hercegovino, da bi se izognil prestajanju te kazni.

policija.si
Nebojša Čubrilović je imel temačno preteklost – pripadal je balkanskemu narko kartelu.

Ljubljansko okrajno sodišče je leto in pol po njegovi smrti objavilo oklic v zapuščinski zadevi, iz katere je razvidno, da so se svojci – med drugim ima ženo in dva otroka –, dedovanju po njem odpovedali. Njegova ljubljanska hiša za Bežigradom, v kateri menda ni bival prav veliko, je tako postala predmet javne dražbe, ki je nedavno doživela svoj epilog.

Njegov objekt prodan

Čubrilovićeva hiša je na prvi pogled povprečna enodružinska nepremičnina, velika 174 kvadratnih metrov, ki leži na parceli z obsegom skoraj 400 kvadratnih metrov. Izklicna cena zanjo je bila nekaj več kot 183.000 evrov. Za nakup te hiše na dražbi je bilo menda veliko zanimanja, za koliko pa so jo dejansko prodali, pa ni javno dostopna informacija.