Lidija Divjak Mirnik

"Lutkovna" grožnja poslanki in županski kandidatki?

R.T.
11. 10. 2018, 10.04
Posodobljeno: 11. 10. 2018, 10.17
Deli članek:

Lokalne volitve so bližajo in z njimi tudi izpostavljenost županskih kandidatov.

Mediaspeed
Lidija Divjak Mirnik

Zjutraj se je na avtomobilu sveže poslanke LMŠ in kandidatke za županjo Maribora Lidije Divjak Mirnik pojavila lutka z njeno fotografijo. Lepa gesta, bi lahko rekli, če ne bi imela okoli vratu obešen kamen. Spletni portal 24ur.com še poroča, da naj na njenem avtomobilu prerezali vse pnevmatike. 

Divjak Mirnikova se je Mariboru za mesto županje potegovala že pred petimi leti kot kandidatka LPR Stojana Auerja. Prejela je le slaba dva odstotka glasov.

Na Policijski upravi Maribor so potrdili, da so s primerom seznanjeni in da že preučujejo zadevo. 

Nekateri že namigujejo, da gre le za pridobivanje pozornosti. V Mariboru je namreč konkurenca kar huda. Poleg aktualnega župana Andreja Fištravca se za primat v "štajerski prestolnici" bori nekdanji župan Franc Kangler. Kandidaturo so napovedali še nekdanja podžupanja Melita Petelin, mestni svetnik NSi Zdravko Luketič, predsednik Stranke mladih - Zeleni Evrope Igor Jurišič in nekdanji poslanec DeSUS Uroš Prikl kandidirali s podporo stranke. S podporo pred kratkim ustanovljene stranke se v bitko za župana vključuje Aleksander Kamenik. Kandidat Liste novinarja Bojana Požarja je Igor Domanjko, Liste kolesarjev in pešcev Josip Rotar, SD Alenka Iskra. Med kandidati za župana se omenja še Vlada Šego, Matica Matjašiča in Andreja Šiška, po neuradnih navedbah naj bi se za kandidaturo odločil tudi podjetnik Saša Arsenovič.