Kengurujček, ne Kengurujčki

Zamenjujejo jih z zloglasnim vrtcem, zato so ob hudo potrebne donacije

B.K.
11. 10. 2018, 08.44
Posodobljeno: 11. 10. 2018, 08.47
Deli članek:

Društvo invalidskih otrok izgublja donacije, ker ga zamenjujejo z zloglasnim vrtcem.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

15 let delujoče Invalidsko društvo Kengurujček Slovenije, ki druži otroke s prirojenimi in pridobljenimi okvarami prebavnega trakta, je zaradi afere okoli zavoda Kengurujček, ostalo brez donatorjev.

V Invalidskem društvu Kengurujček so popolnoma odvisni od sredstev, ki jim jih namenijo donatorji, sponzorji, občine in podporni člani. Te donacije sedaj usihajo, saj društvo zamenjujejo z zloglasnim vrtcem, v katerem naj bi se dogajale zlorabe otrok.

"Starši otrok v invalidskem društvu se borimo, da je našim otrokom s prirojenimi in pridobljenimi črevesnim obolenji celotnega prebavnega trakta čim lažje prebroditi dolgotrajna bivanja v bolnišnicah in odsotnosti iz domačega okolja. Žalosti nas, da se v današnjem času dogaja kruto ravnanje z malčki, medtem, ko se mi z našimi otroki borimo s krutostjo bolezni in napakami narave, na katere nimamo vpliva. Vsekakor pa se trudimo, da bi bili otroci zaradi svojih bolezni čim manj prikrjšani, čim bolj srečni in zadovoljni," so zapisali v Invalidskem društvu Kengurujček.