Pozdrav s Floride

FOTO: Pogumna Maša uspešno prestala operacijo kolkov

S.R.
27. 9. 2018, 07.35
Posodobljeno: 27. 9. 2018, 13.12
Deli članek:

Maša in njena mati Natalija Zorman iz Pesnice sta prejšnji petek sedli na letalo za Florido. Nujna operacija kolkov je bila kot kaže uspešna.

Facebook/Nataša Švikart
Junaška Maša v torek pred operacijo.

Težkega obdobja, ko sta se Natalija Zorman in njena šestletna hčerka Maša pripravljali na pot na Florido, kjer bi Mašo, ki je imela za seboj že deset operacij v Sloveniji in Nemčiji, operirali še enajstič, je kot kaže konec.

Kot poroča portal Koroškenovice.si, je Maša v torek uspešno prestala šesturno operacijo kolka, da pa se razumljivo počuti nekoliko slabše. Dodajajo, da Mašo zdaj čaka šesttedensko okrevanje s terapijami, v tem obdobju pa se ne sme postaviti na noge. Z mamo bosta zato morali bivanje na Floridi podaljšati za skoraj dva meseca, kar pomeni tudi znatno višje stroške in posledično dodatno breme na njuna pleča, ki so po dogajanju v zadnjih tednih že tako obremenjena.

Spomnimo, mama Natalija je v sporu z Darinko Bukovnik, predsednico dobrodelnega društva Iz srca dam, kar imam, ki je vodila akcijo zbiranja denarja za Mašino operacijo. »Bila sem v stiku z več podjetji, tudi zavarovalnicami, in svoje besede podkrepila s člankom, objavljenim v vašem časopisu. Povsod so mi dejali, da so že nakazali denar za Mašino zdravljenje. Ko pa kličem Darinko Bukovnik, ki predseduje Društvu Iz srca dam, kar imam, ki je vodila akcijo zbiranja denarja, se mi ta ne oglasi ali ima neodložljiv opravek,« je pred dobrim tednom dni za Novice Svet24 razložila Zormanova. Z Bukovnikovo sta se nato sicer srečali, a je ta v Maribor prispela s »praznim« bančnim računom in zagotovili, da je Zormanovi nakazala »ves denar, ki je prišel na račun društva.« Zormanova je zadevo že predala organom pregona.