Množičen pretep na Vodnikovem trgu

Sojenje v primeru smrti 25-letnega Maria iz Maribora: obtoženi zanikajo krivdo

Gabrijel Toplak
27. 9. 2018, 06.50
Posodobljeno: 27. 9. 2018, 07.00
Deli članek:

Pred sodnico Karmen Krajnc so stopila šesterica, ki naj bi po prepričanju tožilstva sodelovala v množičnem pretepu, ki se je januarja letos v jutranjih urah odvil ob Vodnikovem trgu.

Facebook
Pokojni Mario K.

Pred okrajno sodnico Karmen Krajnc je v torek na predobravnavnem naroku stopila šesterica od predvidenih sedmih, ki jih zaradi udeležbe v množičnem pretepu tožilstvo bremeni nasilništva. Grozi jim do tri leta zapora.

Mateju Grenku, Goranu Mlakarju, Danijelu Polšetu, Zoranu Žilareviću, Darku Radoviću, Sergeju Mirjaniću in Davorju Hrgiću očitajo, da so 7. januarja letos na Koroški cesti skupaj z Mariem Krnjićem, ki je čez tri dni zaradi poškodb umrl v bolnišnici, grdo ravnali s skupino ljudi ter jih spravljali v podrejen položaj. Lotili so se jih, tako tožilka, tudi fizično, bili so številčnejši in močnejši. Med oškodovanci je bila tudi ženska, kar naj bi po prepričanju tožilstva pri slednjih povzročilo občutke vznemirjenja večje intenzitete.

Gabrijel Toplak
Takoj zjutraj so Vodnikov trg in Koroško ulico zasedli preiskovalci ...

En se je pogodil

Obtoženi so v sodno dvorano prihajali posamično v 15-minutnih intervalih, očitke tožilstva pa so kar po vrsti zanikali. Le Polše se bo o kazni poskušal pogoditi s tožilstvom, zato je sodnica zanj razpisala nov predobravnavni narok, ki bo 2. oktobra, Hrgić pa je neudeležbo na naroku pojasnil v pismu. Kot je dejala sodnica, je priložil zdravniško potrdilo in svoj izostanek opravičil za več mesecev.

Pred sodnico je prvi stopil Grenko, ki je po prebrani obtožnici dejal, da ne priznava krivde za očitano kaznivo dejanje. Enako je storil Mlakar in obenem sodišču predlagal, da se opravi prepoznave njega kot domnevnega storilca s strani več oseb. Tudi Žilarević ni priznal krivde, ampak je sodišču že pred časom poslal dopis, v katerem je izrazil željo, da bi mu vrnili s strani kriminalistov zasežene čevlje in oblačila.

»Želim svoje stvari nazaj, saj nisem ničesar storil,« je poudaril in dodal, da je bil na poligrafskem testiranju, zato bi želel, da sodišče pridobi tudi te podatke. Krivde nista priznala niti Radović in Mirjanić.

Gabrijel Toplak
Pretep se je pripetil na Vodnikovem trgu v Mariboru.