Maša bo odšla na operacijo v ZDA

Gabrijel Toplak
15. 9. 2018, 07.40
Posodobljeno: 17. 9. 2018, 11.23
Deli članek:

Natalija Zorman bo s hčerko v petek sedla na letalo za Florido.

Osebni arhiv
Deklica ima prirojeno hudo okvaro kolkov, tako imenovano luksacijo oziroma obojestranski izpah.

Pred Natalijo Zorman iz Pesnice pri Mariboru, ki bo v petek s šestletno hčerko Mašo z letalom poletela na Florido v ZDA na operacijo kolkov, so težki dnevi.

Prejema minimalno plačo

Nekaj časa se je Natalija neupravičeno bala, da zbranega denarja, ki so ji ga pomagali zbrati tudi bralci našega časopisa, ne bo videla. Natalija je za Novice Svet24 dejala: »Bila sem v stiku z več podjetji, tudi zavarovalnicami, in svoje besede podkrepila s člankom, objavljenim v vašem časopisu. Povsod so mi dejali, da so že nakazali denar za Mašino zdravljenje. Ko pa kličem Darinko Bukovnik, ki predseduje Društvu Iz srca dam, kar imam, ki je vodila akcijo zbiranja denarja, se mi ta ne oglasi ali ima neodložljiv opravek,« je razložila Zormanova.

Zaradi hčerkinih težav je na bolniškem dopustu že sedem let in mesečno prejema zgolj 650 evrov. »Ko plačam vse položnice in ob pomoči moje mame še potrebne terapije za hčerko, nam konec meseca ne ostane skoraj nič. Še dobro, da imamo nekaj zemlje, na kateri si nekaj pridelamo,« je poudarila.

Bukovnikova nas je medtem poklicala in povedala, da uradno sploh še niso začeli zbirati denarja za Mašo. Zakaj ne? Ker bo operacijo in vse kar spada zraven plačal Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije. Bukovnikova, ki je bila sama medtem v bolnišnici in se ni mogla vseskozi javljati na telefon, se bo čimprej pogovorila z Zormanovo in rešila "komunikacijski šum".

Nesoglasje naj bi bilo medtem že rešeno. Kaj se je zgodilo, pa si preberite v jutrišnji številki časnika Novice Svet24.

Osebni arhiv
Maša se zaradi okvarjenih kolkov bori tudi s težavami s hrbtenico.