Nevarnost

Zaradi neviht že poplavljalo, ponekod padala toča, nevarno tudi na cestah

STA/B.K.
14. 9. 2018, 21.01
Posodobljeno: 14. 9. 2018, 21.05
Deli članek:

Po državi so se že pojavile plohe in nevihte, ki bodo pogostejše in močnejše v severni in vzhodni Sloveniji. Kot so opozorili na agenciji za okolje, lahko ob tem narastejo hudourniški vodotoki.

neurje.si
V Tržiču je na začetku padala toča.

Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, zaradi hujšega neurja vozniki na nekaterih delih gorenjske avtoceste vozijo z zelo zmanjšano hitrostjo, tudi samo okoli 50 kilometrov na uro. Na nekaterih mestih naj bi vozniki spet ustavljali pod nadvozi in v predorih. Policisti zato opozarjajo na veliko previdnost in prilagajanje razmeram na cesti. Svetujejo, da se ustavljajte na izogibališčih, počivališčih ali pa zapustite avtocesto. Pri vožnji z zmanjšano hitrostjo vklopite vse štiri smerne utripalke, priporočajo na policiji.

O kar nekaj težavah zaradi nalivov in meteorne vode pa poročajo predvsem iz severovzhodnega dela države. Nekaj pred 19. uro je močno deževje zajelo vas Večeslavci v občini Rogašovci. Gasilci so preprečili vdor meteorne vode v stanovanjsko hišo, očistili del gospodarskega poslopja in očistili nanos blata na regionalni cesti v dolžini 30 metrov. Po podatkih centra za obveščanje so imeli delo s črpanjem meteorne vode in odstranjevanjem podrtih dreves tudi gasilci na območju Dravograda in Slovenj Gradca.

Za soboto meteorologi napovedujejo delno jasno vreme, se bodo pa sredi dneva in popoldne še pojavljala posamezne plohe, na Primorskem tudi kakšna nevihta. Tam bo tudi najtopleje, temperature bodo segle do 28 stopinj Celzija. Drugod po državi lahko pričakujemo največ 25 stopinj.

Kakšna kaplja dežja bi lahko osvežila tudi nedeljsko jutro, nato pa se vse do torka obeta sončno in postopno toplejše vreme, so še napovedali na agenciji.