Predsednik vlade je v izjavi novinarjem ob robu tradicionalne slovesnosti ob mednarodnem dnevu miru na Cerju komentiral tudi pogovore z Levico, s katero vladni petorček še ni podpisal sporazuma o sodelovanju. Levica želi namreč razčistiti nekatera vsebinska vprašanja, predvsem pa je kritična do imenovanja Črnčeca za državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade (KPV), odgovornega za nacionalno varnost.

Šarec priznava, da imajo določena različna stališča, a vztraja: "Kadrovska politika v KPV je v pristojnosti predsednika vlade. Moram imeti to suverenost, da imenujem tja ljudi, za katere mislim, da bodo opravili svoje delo. Levica ima drugačne poglede na to kot jaz. A če hočemo dobro Sloveniji, moramo na tak ali drugačen način sodelovati," je prepričan.

Na vprašanje, ali lahko pride do tega, da izgubi podporo Levice, je odgovoril, da po petkovem pogovoru ni dobil tega vtisa. "Verjamem, da bomo - če smo danes obeležili mir -, tudi tam našli mir, ki bo sprejemljiv in bo dober za Slovenijo," je dejal.

Levica in največja vladna stranka LMŠ bosta pogovore nadaljevali prihodnji teden.