Napačna smer

Znane podrobnosti tragične nesreče na gorenjki

B.K.
22. 9. 2018, 11.40
Posodobljeno: 22. 9. 2018, 11.42
Deli članek:

Po dosedaj zbranih obvestilih so policisti ugotovili, da je nesrečo na gorenjski avtocesti povzročila 73-letna voznica, ki je v nesreči tudi izgubila življenje.

Arhiv Svet24
Fotografija je simbolična.

73-letna voznica osebnega vozila znamke Toyota je na uvozu Šmartno/Gameljne v napačno smer zapeljala na avtocesto v smeri Ljubljane.

Po približno 300 metrih vožnje je čelno trčila v 38-letnega voznika kombiniranega vozila Renault Traffic, ki je pravilno pripeljal po prehitevalnem pasu. Vozilo povzročiteljice je ob trčenju obrnilo in odbilo na vozni pas, po katerem je takrat pravilno pripeljal 48-letni voznik kombiniranega vozila Mercedes-Benz Vito, ki je trčil v povzročiteljico. V nesreči je bil udeležen še 65-letni voznik s tujim državljanstvom, ki je vozil Opel Mokko.

Povzročiteljica je na kraju prometne nesreče umrla, voznik Traffica pa je utrpel hude telesne poškodbe. Lažje so se poškodovali potnik v njegovem vozilu ter voznik in sopotnica Mercedesa Vita. Voznik in potnica Opel Mokke pa v nesreči nista bila poškodovana.

Zaradi opravljanja ogleda kraja nesreče in odpravljanja posledic le te je bila avtocesta med priključkoma Šmartno in Brod zaprta, uvoz je bil urejen na vzporedno cesto, sedaj je avtocesta ponovno odprta.