Išče jo

Ali morda prepoznate dekletce s fotografije?

Polona Krušec
20. 7. 2018, 19.30
Deli članek:

Ljubljančanka poskuša prek družbenih omrežij in našega spletnega portala poiskati svojo prijateljico iz mladosti.

Osebni arhiv
Lidija Lenarčič (desno) in Vesna Petković (levo), fotografirani na baletu leta 1978.

Lidija Lenarčič, poročena Potočnik, si je za letošnje poletje zastavila posebno misijo; srčno rada bi se spet povezala z njej ljubo osebo, s katero pa stika nista imeli že več desetletij. »Odločila sem se, da poiščem prijateljico, ki je nisem videla že vsaj 30 let. Skupaj sva hodili na Osnovno šolo Trnovo, in sicer med letoma 1977 in 1984. Gre za Vesno Petković (tako se je pisala takrat, če se je poročila, ima najbrž zdaj drug priimek), rojeno 24. julija 1970 v kraju Zabok v Krapinsko-zagorski županiji na Hrvaškem,« pove Lenarčičeva.

O družini

Z njo je po osnovni šoli, ko se je Petkovićeva s svojo družino, mamo Radmilo, očetom Teodorjem in nekaj let mlajšim bratom Mirkom, preselila v Zagreb, izgubila stike. »Njena mama je bila medicinska sestra v vojaški bolnišnici na Zaloški cesti, oče pa je bil oficir,« pravi.

»Spomnim se še, da sem jo po koncu osemletke, potem ko se je preselila na Hrvaško, tam obiskala, od tedaj pa se nisva videli. Lepo sva se imeli, šli sva v kino, spomnim se tudi, da so mi na zagrebškem tramvaju ukradli zlato uro, ki mi jo je podarila moja babica,« z nami deli dragocene spomine.

Osebni arhiv
Lidija si srčno želi najti prijateljico iz otroških let.

Bili sta baletki

Lidija Lenarčič in Vesna Petković sta se kot najstnici res veliko družili. »Skupaj sva hodili tudi v baletno šolo v okviru KUD France Prešeren Ljubljana,« opisuje njune skupne čase.

Na vprašanje, zakaj se jo je odločila poiskati s pomočjo javnosti, nam Lidija odgovori, da ji je deklica ostala v lepem spominu in si jo zdaj, ko je minilo že toliko let, res srčno želi spet videti.

Verjamemo, da ji s skupnimi močmi lahko pomagamo Vesno poiskati.