Rešen za en dan

Psa, ki je živel v lastnih iztrebkih, vrnili lastniku

R.T.
20. 7. 2018, 18.39
Posodobljeno: 20. 7. 2018, 19.01
Deli članek:

Društvo Srce za Bulle je ukrepalo in včeraj na lastno pest odpeljalo psa, za katerega lastnik iz Polzele ni ustrezno skrbel.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Po poročanju spletnega portala Siol lastnik psa ni upošteval navodil veterinarskega inšpektorja. Ker se življenjski pogoj za psa niso izboljšali, je društvo Srce za Bulle odpeljalo psa. Od lastnika so namreč izvedeli, da že od marca ni imel časa skrbeti za psa.

Psa so odpeljali do veterinarja, ki je po pregledu povedal, da je pes »razmeroma zanemarjen in dehidriran« ter dodal, da ne bi bilo primerno, da se pes vrne v svoje staro okolje.

Veterinarska inšpekcija je sicer nasprotovala, da ga društvo »protipravno« odpelje. Danes je tako v zgodbo posegla policija in na podlagi odredbe veterinarske inšpekcije psa vrnila lastniku.

Na spletu se je medtem vrstijo izrazi ogorčenja zaradi neukrepanja inšpekcije oziroma ukrepanja v korist lastniku, ki naj ne bi ustrezno skrbel za psa.

Novinarji Siola včeraj niso uspeli dobiti pojasnil na veterinarski inšpekciji, zato se bomo na njih obrnili v ponedeljek.