Pomagajmo

Sašo ima le eno željo: najti svojega očeta

Polona Krušec/Novice Svet24
21. 6. 2018, 06.50
Deli članek:

Morda imate sled, ki bi koristila Notranjcu Sašu, prav vi.

Facebook
Naš sogovornik živi srečno družinsko življenje s partnerico in dvema sinovoma.

»Rad bi ga samo videl, z njim malo poklepetal.«

Brez staršev je odraščal Sašo Mulec iz Loške doline. Vzgajala sta ga babica in dedek, ki sta mu zagotovila lepo otroštvo. Mamo je kasneje spoznal, kdo je njegov oče, pa ostaja skrivnost.

Njegova življenjska zgodba je na trenutke precej bridka, kot v kakšnem napetem romanu. Že kot dojenček je bil zapuščen, a je na srečo dobil krasne skrbnike.

Danes 47-letni Sašo Mulec iz Starega trga pri Ložu je šele pri enajstih letih izvedel, da babica in dedek, s katerima je živel, nista njegova biološka starša, tako je namreč do tedaj mislil. »Nato pa sta mi babica Ivanka in dedek Alojz le razkrila, da o mojem očetu ne vesta ničesar, mama pa da je njuna hči, ki me je zapustila,« pojasnjuje.

osebni arhiv
Sašo skupaj s sestrično, babico in dedkom.

Rojen v Kopru

Mulec pravi, da CSD Koper ima podatke o njegovem očetu, a jih menda, na željo njegove matere, ne sme izdati. Kuverta ostaja zapečatena.

O tem, kaj se mu je dogajalo kot dojenčku, spregovori še podrobneje, saj bi morda lahko kdo od naših bralcev dejstva iz njegovega življenju povezal s kakšno osebo, ki bi lahko bila njegov oče. »Moja biološka mati Milojka Mulec, ki zdaj biva v domu upokojencev, se je leta 1969 iz Starega trga pri Ložu preselila v podnajemniško stanovanje v Koper, kjer sem se leto kasneje, leta 1970, rodil jaz. Samo dva meseca sem bil star, ko me je pustila pri ženskah, ki sta ji oddajali stanovanje v najem,« opisuje naš sogovornik. Gospe sta nato kontaktirali lokalni CSD, ki se je povezal s Saševimi starimi starši, ki so vnučka vzeli k sebi. 

»Sem srečen človek; imam dva odrasla sinova, partnerico in edina želja, ki je pravzaprav še ostala, je, da bi spoznal svojega očeta,« čustveno izpostavi. Doda, da od njega ne želi ničesar, ne denarja, kaj šele kakšne zapuščine, rad bi ga samo videl in z njim poklepetal.

osebni arhiv
Dečku pri babici in dedku ni manjkalo nič.

Po pomoč k jasnovidki

Če imate informacije, ki bi Sašu koristile, se mu lahko oglasite na saso.mulec@gmail.com ali prek njegovega profila na facebooku Sašo Mulec.

Očeta Sašo, ki sicer že dolga leta dela kot pismonoša, išče že več desetletij, do zdaj žal neuspešno, zato se je odločil stopiti iz anonimnosti in javnost, tudi naše bralce, zaprositi za pomoč. »Do zdaj sem sicer že dobil nekaj namigov o očetu, ki jih še preverjam. Nekateri pravijo, da je morda moj oče policist ali celo župnik. Ne vem, nisem še tako daleč, da bi to potrdil,« omeni. »Če bo treba, bom poklical tudi kakšno vedeževalko ali jasnovidko, da mi ga pomaga poiskati,« izpostavi še eno možnost.