Preiskava

Kdo je kriv za smrt Anje na maturantskem izletu

Sašo Avramovič/Novice Svet24
20. 6. 2018, 20.00
Deli članek:

Na maturantskem izletu na grškem otoku Krf je umrla 18-letna dijakinja Anja K. Zdaj kriminalisti preiskujejo sume storitve kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti.

Profimedia
Krf je ena od priljubljenih destinacij za maturantski izlet med slovenskimi dijaki.

Dijaki ljubljanske Gimnazije Poljane so se, tako kot veliko drugih dijakov slovenskih srednjih šol, lanskega avgusta podali na maturantski izlet. Željni zabave, druženja s sošolci in razredniki, izletov, plesa do jutranjih ur ... so se podali proti Grčiji, eni od najbolj priljubljenih destinacij za maturantski izlet med slovenskimi dijaki – na otok Krf. A izlet se je na žalost sprevrgel v tragedijo.

Takoj operirali

Osemnajstletno Anjo K. z okolice Ribnice, udeleženko maturantskega izleta, so v petek, 25. avgusta, zaradi izredno slabega počutja odpeljali v bolnišnico v kraju Kontokali, kjer so jo takoj operirali. Po operaciji je bila vso noč v kritičnem stanju, ob njej pa so bili starši, ki so prispeli na Krf. Dijakinja je na žalost kasneje umrla, vzrok smrti pa so bile notranje krvavitve, ki so bile posledica predobstoječega resnega medicinskega stanja, so takrat sporočili iz potovalne agencije Collegium Mondial Travel, ki je organizirala izlet. Po nekaterih informacijah naj bi se 18-letnica sicer slabo počutila že pred odhodom na maturantski izlet, a sta tako sama kot njena družina mislili, da gre za manjšo slabost.

Odziv policije

Obrnili smo se na policijo, ki je bila z informacijami dokaj skopa. Nam pa je Maja Ciperle Adlešič, tiskovna predstavnica ljubljanske policijske uprave (PU), o dogodku včeraj potrdila, »da kriminalisti PU Ljubljana preiskujejo sume storitve kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti po členu 118 KZ-1, ki naj bi bilo storjeno izven območja Republike Slovenije«. Dodala je, da omenjeno preiskavo usmerja Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani. Neuradno naj bi bila zadeva tik pred vložitvijo kazenske ovadbe. Podrobnosti o tem, koga bodo ovadili, za zdaj niso znane.

Google Maps
Anja je bila dijakinja ljubljanske gimnazije Poljane.