»womp, womp«

VIDEO: Protestniki ministrico pregnali iz mehiške restavracije

S.R.
20. 6. 2018, 18.56
Posodobljeno: 20. 6. 2018, 19.02
Deli članek:

V mehiški restavraciji v Washingtonu so se protestniki spravili na ameriško ministrico za domovinsko varnost Kirstjen Nielsen.

Reuters
Kirstjen Nielsen

Trumpova administracija se je zaradi ločevanja otrok migrantov in njihovih staršev znašla pod mednarodnim pritiskom, srdite jeze pa je deležna tudi na domačih tleh. Protestniki, odgovornost za burno dogajanje so prevzeli demokratični socialisti, so se med obedovanjem »lotili« ministrice za domovinsko varnost Nielsenove. Ker so jim njeni varnostniki preprečili dostop do mize v zadnjem delu mehiške restavracije, so jo obmetavali zgolj z besedami. »Kako ponoči spiš?« in »če v miru ne jedo otroci, tudi ti ne boš jedla v miru,« je bilo slišati. »Ali slišiš jok otrok?« in »Ali nisi tudi ti mati?,« so nadaljevali. Nielsenova je pozneje prek tviterja izjavila, da se bo po vsej svoji moči borila za prenovo sistema priseljevanja, boljšo varnost na mejah in to, da bodo družine lahko ostale skupaj. 

Medtem je novinarjem kost za glodanje vrgel tudi vodja Trumpove kampanje Corey Lewandowski, ki se je kar na televiziji ponorčeval iz 10-letne deklice z Downovim sindromom, ki so jo na meji domnevno odvzeli njenim staršem. Na oddaji Fox News je stratega demokratske stranke Zaca Petkanasa med opisovanjem ravno tega dogodka sarkastično prekinil z besedami »womp, womp,« na kar se je Petkanas odzval z velikim ogorčenjem in mu večkrat zakričal: »Kako si drzneš!«