Gaberje

Med sprehajanjem naletela na 12 mrtvih živali

Gabrijel Toplak/Novice Svet24
12. 4. 2018, 06.50
Deli članek:

Občanka Lendave je prepričana, da je nekdo obglavil, odrl in v naravo odvrgel vsaj 12 živali, medtem ko je ob pregledu pristojnih služb tam ležalo samo še pet kosov kožuhov kuncev.

Občanka
Kri na kadavru je bila še sveža in muhe se ga še niso lotile.

Prizor, ki mu je bila pred dnevi priča občanka Lendave, ko se je v kraju Gaberje ob reki Muri odpravila na sprehod, in nam ga je opisala, resnično spominja na prizore iz filmskih grozljivk. Naletela je, kot je dejala, na vsaj 12 pokončanih živali, ki jih je nekdo obglavil, odrl in odvrgel v naravi.

ŠE SVEŽA KRI

Po njenem mnenju se je to zgodilo, tik preden je prišla. »Kri je bila še sveža, muhe se kadavra še niso lotile,« je dejala sprehajalka, ki prizora nikakor ne more pozabiti. Obenem upa, da bodo povzročitelja izsledili in bo za dejanje odgovarjal. Še posebno ker je nedaleč stran zagledala črno vrečo, ki se ji sicer ni upala približati, a je od daleč videla, da je iz nje štrlela živalska noga in so jo že obletavale muhe.

Občanka
Sprehajalka je pomislila, da gre za kadavre zajcev, a se je izkazalo, da gre za kožuhe kuncev.

HRANA ZA LISICE

Suzana Rauš, predstavnica za odnose z javnostmi na Policijski upravi Murska Sobota, je pojasnila, da v zvezi s to zadevo niso prejeli prijave. »Policist, vodja policijskega okoliša Policijska postaja Lendava, se je na podlagi informacij lokalnega portala samoiniciativno zanimal za primer in je skupaj z občanko, nato pa še z lovskim inšpektorjem in vodjem tamkajšnjega lovišča obiskal kraj ter zadevo končal s točko v poročilu,« je dodala Rauševa. Z ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano pa sporočajo: »Ob pregledu je bilo ugotovljeno, da je na gozdnem robu (k. o. Gaberje) ležalo pet kosov kožuhov kuncev. Inšpektor je o najdbi obvestil murskosoboško izpostavo uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, ki bo obvestila ustrezno službo, da bo ostanke odstranila iz naravnega okolja.« Dejanje je obsodil tudi starešina Lovske družine (LD) Lendava Jožef Kocon, ki pravi, da je lovec že 15 let in česar podobnega še ni doživel. Od lovcev LD Velika Polana, kamor spada to območje, pa smo izvedeli, da so po ogledu ugotovili, da je kadavre najverjetneje nekdo odvrgel kot hrano za lisice.

Občanka
Lovci sklepajo, da je kadavre nekdo odvrgel kot hrano za lisice.