Lakomni glodavci

Možje v modrem vztrajajo, pol tone marihuane so jim pojedle podgane

S.R.
11. 4. 2018, 20.26
Posodobljeno: 12. 4. 2018, 19.07
Deli članek:

Osmerica policistov trdi, da so pogrešano marihuano pojedle podgane, a so jih izvedenci postavili na laž.

Profimedia
Policisti s prstom kažejo na podgane.

Argentinski inšpektorji so v mestu Pilar v bližini Buenos Airesa med pregledom policijskega skladišča, namenjenega hrambi zaseženih drog, naleteli na zagonetko, ki je na koncu osem policistov stala službe. V prostorih so dve leti skladiščili 6 ton marihuane, a je pregled pokazal, da je je kar pol tone izpuhtelo. Dolgih prstov so hitro osumili nekdanjega policijskega načelnika Javierja Specio, ki aprila 2017, ko je zapustil položaj, ni opravil popisa robe v skladišču. Njegov naslednik Emilio Portero, ki mu je zadeva hitro zasmrdela, je svoje sume razodel oddelku za notranje preiskave, ki je na kraj poslal svoje preiskovalce.

Ko je moral Specia skupaj s še tremi podrejenimi »izgubo« droge pojasniti sodniku, je ostal neomajen. »Pojedle so jo podgane,« je dejal, trojica pa mu je pritrdila. A sodišče jim ni nasedlo, eden od izvedencev pa je pojasnil, da se mu zdi skrajno nemogoče, da bi glodavci lahko pojedli pol tone marihuane, tudi če bi jih bila cela horda. Dejal je, da podgane marihuane nikakor ne bi zamenjale za hrano in da bi bilo skladišče posejano s trupelci, če bi se droge že slučajno lotilo celo leglo lakomnih glodavcev.

Pred sodnikom se bo morala sicer zagovarjati še četverica policistov, ti bodo sodne klopi greli 4. maja, že zdaj pa je jasno, da je vseh osem vpletenih izgubilo službo, sodnik mora le še ugotoviti, ali je manjkajoča droga posledica »lastnega okoriščanja ali malomarnosti.« Policisti sicer vzrajajo, krive so podgane.